Net Galibiyet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Atakaş Hatayspor 3 × F.Karagümrük 0

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık sezonu 29.haftasının açılış maçında Atakaş Hatayspor kendi sahasında Fatih Karagümrük’ü Saba Lobjanidze ve El Kaabi’nin (2) golleriyle 3-0 mağlup ederek net bir galibiyet elde etti.
A.Hatayspor bu galibiyetle yenilmezliğini 3 maça çıkarırken, iç sahada da son 5 maçında 4. galibiyetini elde etti.Bu sonucun ardından Hatayspor 46 puana yükselirken, Atakaş Hatayspor’umuz Cumartesi günü Beşiktaş deplasmanına çıkacak.
Son haftalarda as kadrodaki oyuncuların tekrar dönmesiyle takımda bir kıpırdanma göze çarpıyordu. Üst üste Y.Malatyaspor, galibiyeti ardından ligin evinde başarılı takımı Gaziantep Fk ile berabere kalınması takıma öz güven getirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu öz güvenle çıktığımız ligin dişli takımlarından F.Karagümrük maçına taraftarın da desteğiyle istekli başladık. Tribünlerdeki coşku sahaya yansımıştı. Bu coşku ve istekli oyun maçın hemen başında kendini gösterdi.
Takımımızın ligin ilk 13 haftasındaki kimliğini sahada yansıttı. Ön alanda yapılan baskı sonucu rakip organize olmakta zorlandı. Sahanın her alanında ikili, üçlü pres yaptık. Kanatları etkili kullanan F.Karagümrük’e boş alanlar bırakmadık. Bu baskı sonucu ilk 25 dakika üst üste pozisyon yakaladık ancak sonuca gidemedik. Maçın 29. dakikasında orta sahada yaptığımız baskı sonucu kaptığımız top sonucunda hızlı gelişen atağımızda son haftaların formda oyuncusu El Kaabi Ruben Riberio’nun asistinde ceza sahası yaptığı tek vuruşla klas bir gol attı ve bizi rahatlattı. Attığığımız golden sonra rakip şoku atlatamadan 35. dakikada Lobjanidze ile 2. golü bulduk ve ilk yarı 2-0 üstünlüğümüzle sonuçlandı.
İlk yarıda skor avantajını yakalayan takımımız ikinci yarıya biraz tutuk başladı. Rakip ikinci yarıya 3 oyuncu değişikliği ile başlayıp risk alacağını gösterdi. İkinci yarının ilk 10 dakikasında F.Karagümrük özellikle Caner’in bölgedesinden sık sık kalemize gelsede gerek geri dörtlümüz ve gerekse kalecimiz Munir bu atakları başarıyla savuşturdu. Daha sonra tekrar oyunun kontrolünü eline geçiren takımımız rakibin risk almasıyla 3. bölgede geniş alanlar bulmaya başladı. Yine topa baskı sonucu kazandığımız topla günün başarılı ismi Ruben’in ceza sahasına gönderdiği topta kaleci Viviano’dan seken topu gol kralı olma yolunda ilerleyen El Kaabi gole çevirdi ve F.Karagümrük’ün umutlarını bitirdi. Bu golden sonra iyice rahatladık maçıda net bir skorla 3-0 kazandık.
Tam kadro ile maçlara çıkmaya başladığımızdan beri takım yavaş yavaş eski formunu yakalıyor. Son 4 haftadır alınan puanlar ve sahadaki mücadele bunun göstergesi. Afrika kupası, sakatlıklar, cezalılar derken dar kadronun da etkisiyle her takımın sezon içerisinde yaşayacağı bir düşüş yaşadık. Ancak tekrar mücadelesi üst seviyede, oyunu geniş alana yayarak ayağa paslarla rakibindirencini kıran, 3. bölgeden başlayan takım savunması, kapılan toplarla geçiş hücumlarını etkili yapan bildiğimiz Atakaş Hatayspor’u yavaş yavaş görüyoruz Henüz istenen seviyede değiliz ama özellikle son F.Karagümrük gibi ligin dişli takımlarından birine karşı bugün çok iyi oynadık. Alanları çok daralttık. Merkezde üstünlüğümüzü hiç vermedik. 2 hafta önce Malatyaspor’u 5-2 mağlup etmiştik ancak oynanan futbol bugün ki gibi değildi. Bugün hem oyun anlamında istediklerimizi sahaya yansıttık. Bugün maçın hakkı net olarak bizimdi. İnşallah bu oyunu daha da geliştirip kalan haftalara yayarız.
Takım olarak gerçekten iyi mücadele ettiğimiz bir maçı geride bıraktık. Herkes elinden geleni yaptı. Bireysel anlamda fazla iş düşmese de skor 2-0 iken Munir net pozisyonu kurtararak maçın kaderini değiştirdi. O dakikada yenecek bir gol rakibi daha çok umutlandırrdı. Tandemde oynayan Burak ve Sackey hatasız oynadılar diyebilirim. Özellikle Burak çok kritik hamleriyle savunmayı ayakta tuttu. Bir çok kişi Sackey eleştiriyor ama bu oyncu her antrenörün takımda görmek isteyeceği biri. Tam bir joker. Nerde eksik varsa çıkıp elinden geleni yapıyor. Zaman zaman hatalarda yapsada takımın ona ihtiyacı olduğunda itiraz etmeden iyi niyetli bir şekilde oynuyor. Onur ise yine çok iyi bir performans sergiledi. Belki gösterişsiz oynuyor ama sahada görünmeyen işleri başarıyla yapıyor. Zaten onun sakatlığı döneminde o bölgede çok sıkıntı yaşamıştık. El Kaabi’yi söylemeye gerek yok sanırım. O gol krallığına adım adım gidiyor. Yolu açık olsun. Ruben Riberio ise bugün El Kaabi ile birlikte maçın yıldızıydı. Yaptığı 2 asistin yanında sahada bir Maestro gibiydi. Açıkçası bu kadar iyi oynarken Ömer hocanın oyundan almasını yadırgadım. Takımın eksik olduğunda attığı gollerle Hatayspor’umuzu sırtlayan Diouf son haftalarda durgun. Yine de takım için elinden geleni yapıyor. Gol atamaması onu kötü futbolcu yapmaz. Savunmayı peşine takıp arkadaşlarına boş alanlar hazırlaması yeter.
Bugün alınan galibiyette Ömer hocamızı kutlamak istiyorum. Takımı gerçekten iyi hazırlanmış. Ancak 2 konuda eleştirmek istiyorum. Birincisi Riberio konusunda. Belli ki aralarında küçükte olsa problem var. Bunu bir an önce çözmeli. Bu oyuncu sahada gerçekten çok önemli işler yapıyor. Özellikle bugün iyi oynarken 70. dakikada çıkacak bir oyuncu değil. Böyle yaparak oyuncuyu kaybederiz. Eğer sakat değilse sahada kalmalıydı. Ömer hocaya büyük bir saygı duyuyorum ama bu konuda inatlaşma içinde olması doğru değil. Bu oyuncu disiplinsiz ise gereğini yapmalı ancak iyi oynarken oyundan almak olmadı. İkinci husus ise genç oyuncular konusunda. 2 hafta önce alt yapıdan yetişen Eren Fansa’yı 5 dakika da olsa oyuna almasını hepimiz alkışladık. Bugün skor avantajını yakalamışken 80. dakikadan sonra gözümüz Ömer hocadaydı. Acaba gençlere tekrar şans verecek mi diye bekledik. Ama oyuna almadı. Kimse yanlış anlamasın ben hocanın işine karışmak gibi bir düşüncem yok. Hoca bizden daha iyi biliyor takımı ama bu kadar rahat giden maçta gençleri kazanma adına oyuna alabildi diye düşünüyorum.
Evet son haftalara giriyoruz. Bugün oynanan oyun stada gelen herkesi mutlu etti. Maçı Stadyumda izleyen biri olarak seyirciler “takım böyle istekli oynasın isterse yenilsin” diyenleri çok duydum. Her zaman diyorum bu takım kısıtlı kadrosuna rağmen iyi işler çıkardı. Kimse bu takımdan şampiyonluk beklemiyor. Tek beklenti mağlupta olsa sahada mücadele eden bir takım görmek. Oyuncularımız bunun bilincinde olsunlar.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu