Minik Öğrencilere Hayvan Sevgisi Aşılandı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Bölgemizin başarılı anaokulları arasında ilk sıralarda yer alan Sabiha Gökçen Anaokulunda  4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler ile minik öğrencilere hayvan sevgisi aşılandı.”Sevimli Dostlarımızı Minik Yüreğimize Misafir Ediyoruz” sloganı ile düzenlenen etkinlik gün boyu sürerken etkinliğe minik öğrencilerin aileleri de evcil hayvanları ile katılım gösterdi. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte Sabiha Gökçen Anaokulu yönetici ve öğretmenleri bir kez daha farklarını ortaya koydular.Minik öğrencilerin hep birlikte bugün için  hazırladıkları köpek kulübesine  misafiri almak üzere öğretmenleri nezaretinde gittikleri hayvan barınağı ziyareti ile başlayan etkinlik,Burada yapılan çalışmaların gözlemlenmesi ve minik bir yavru köpeğin sahiplenilmesi ile devam etti. Bütün öğrencilerin yakın ilgi gösterdiği okulun sahiplendiği sevimli köpek yavrusu günün maskotu olurken yavru köpeğin adının yapılacak anket sonucu belirleneceği bilgisi verildi.Daha sonra bir grup öğrenci 15 Temmuz Milli İrade Parkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen mama dağıtım etkinliğine katıldı.

Okulun bahçesinde devam eden etkinlikte velilerin getirdiği evcil hayvanlar ile keyifli zaman geçiren minikler finalde Jandarma Çevre,Doğa ve Hayvanları Koruma Timinde görevli komutanlar tarafından faydalı bilgiler edindiler.

Tüm gün devam eden  4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğinde hayvanların doğadaki ve yaşam hakları konusunda bilgiler alarak sorumluluk duygusu aşılanan minik öğrenciler hazırladıkları kuş yuvalarını belirlenen yerlere yerleştirerek hünerlerini de sergilediler.

Etkinlik Jandarma Çevre,Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından bilgilendirme broşürü ve Türk Bayrağı dağıtımı ile son buldu. Etkinlikte ayrıca öğretmen,öğrenci ve veliler günün anısına sevimli hayvanlar ile bol bol fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmediler.

Oldukça faydalı buldukları 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğinin bir parçası olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade eden veliler böylesine faydalı bir etkinlik ile çocuklarına hayvan sevgisi aşılayan Sabiha Gökçen Anaokulu yönetimi ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu