MİMARLAR YAĞMUR HASADI İÇİN EXPO’DA BULUŞUYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Peyzaj Mimarlığı öğrencilerinin katıldığı PMO Genç Yaz Kampı bu yıl EXPO 2021 Hatay’da gerçekleştirilecek.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan PMO Genç Yaz Kampı, Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile 22 Ağustos-3 Eylül arasında EXPO’21 Hatay yağmur bahçesinde düzenlenecek.

Peyzaj Mimarlığı bölümünde okuyan 26 öğrencinin katılacağı yaz kampında günümüzün en önemli krizlerinin başında gelen küresel iklim değişikliğinin sebep olduğu kuraklık, gıda ve su güvenliğini ilgilendiren en önemli doğa tabanlı çözüm olan yağmur hasadının sağlanması ile ilgili çalışmalar yapılacak.

14 farklı üniversiteden kampa katılacak öğrenciler, 13 gün boyunca çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler eşliğinde örnek bir yağmur bahçesi projesi önerecekler.

Kampa katılacak öğrencilerin meslek pratiği ile buluşmalarını sağlamayı ve aralarındaki iletişimi geliştirmeyi hedefleyen çalışmada, eğitimlerin yanı sıra bir dizi toplantı, atölye ve kültürel etkinlik yer alacak.

Kamp boyunca; Ankara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Perçin, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Şahin, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Alphan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Yalçınalp, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Salıcı, İskenderun Teknik Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Onur Güngör, Çukurova Üniversitesi Arş. Gör. Mehmet Ali Derse tarafından verilecek eğitim ve proje çalışmalarının yanı sıra akademisyenler öğrencilerle deneyimlerini paylaşacaklar.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu