Milletvekili Kaşıkçı, çiftçinin sorunlarını TBBM’ye taşıdı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp


YAYLADAĞI ÇİFTÇİSİNİN ZARARLAR KARŞILANMALI
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, çiftçinin sorunlarını TBBM gündemine taşımaya devam ediyor. Mecliste gündem dışı söz alan Kaşıkçı, geçtiğimiz hafta yaşanan don olaylarından dolayı zarar gören Yayladağı ilçesindeki çilek üreticilerin zararlarının karşılanmasını istedi.
YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYİ BAŞARMIŞTIR
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı konuşmasında: “ Yayladağı ilçemizde tütünden sonra ilk defa bir ürün parayı edip vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeyi başarmıştır. Son bir kaç yıldır bakanlığımızın da desteği ile çiftçilerimiz Çilek ekimine başladı ve bugün geldiğimiz noktada Çilek ürünü Yayladağı ilçemizin en önemli geçim kaynağı haline geldi.
AFET KAPSAMI İÇERİSİNDE DEĞERLENDİRİLMELİ
Ancak geçtiğimiz hafta da yaşanan dolu yağışları ve akabinde gerçekleşen don olayı sonucu Çilek fidelerinin çiçekleri maalesef zarar gördü. Bu zarar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından sahada yapılan keşif ile tespit edilmiştir Yayladağlı hemşerilerimizin en büyük talebi yaşanan bu olayın afet kapsamı içerisinde değerlendirilip zararlarının bakanlığımız tarafından karşılanmasıdır.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu