MHP Hatay Mİletvekili Dr. Lütfi KAŞIKÇI TBMM’de Basın Toplantısı düzenledi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

MHP Hatay Milletvekili Dr. Lütfi KAŞIKÇI TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Arıcılık Sektöründe yer alan üreticilerin sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

Arıcıların Türk tarım ve Hayvancılık sektöründe çok önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Kaşıkçı; ülkemizde 8 milyonu aşkın arılı kovan bulunduğunu ve  83 bin vatandaşımızın geçim kaynağını oluşturduğunu söyledi.
Türkiye’nin bal üretiminde Çin’den sonra ikinci sırada yer aldığını ve MHP’nin bu önemli sektörde yer alan üreticilerin sorunlarını yakından takip ettiğini ifade eden MHP Hatay Milletvekili Dr.Lütfi Kaşıkçı,  bu mesleğin aynı zamanda tarım için çok önemli olan tozlaşma faaliyetini devam ettirdiklerini söyledi.
Üreticilerin ihtiyacı olan şekerlerin ulaştırılmasında Tarım İl Müdürlükleri devreye girsin.
Kaşıkçı açıklamasına şu sözlerle devam etti :  Bu meslek Türkiye için önemli bir yer tutuyor. Üreticilerimizin önemli bir miktarda şeker ihtiyacı bulunmaktadır. Bu şeker bal üretiminde değil üretim dönemlerinin dışında arıların beslenmesinde kullanılmaktadır. Bu destek Türk Şeker tarafından sağlanmaktadır. Ancak bu yıl bu ulaşımda bazı problemler yaşanmış. Bizim önerimiz bundan sonraki yıullarda üreticinin şeker ihtiyacının Türk Şeker tarafından Tarım İl Müdürlükleri ve Üretici Birliklerinin koordinasyonuyla yapılmasıdır.
Şeker fiyatlarında destek istiyoruz.
 
Türk Şeker yakın dönemde çok önemli bir hizmeti kazandırarak şeker şurubu üretimine başladı. Ancak bu şurubun fiyatının yüksek olması nedeniyle üreticiler önceki dönemlerde olduğu gibi 50 kg’lık çuvallarda kristal şeker verilmesi üreticilerimizin beklentisi.
Yakıt Desteği
Bilindiği üzere üreticilerimiz zaman zaman kovanlarını daha fazla verim alacakları şehirlere taşıyorlar. Bu transferler yük araçları ile yapılıyor. Üreticilerimizin bu transfer işleminde kullandıkları yakıtın hiç değilse bir bölümünde devletimizin desteğine ihtiyaç bulunmaktadır.
Şaibelerin Önüne Geçebilmek İçin Renklendirme Yapılabilir. 
 
Türk Şeker tarafından Arıcılara verilecek olan şekerlerin renklendirilmesi geçmiş dönemde yaşanan bazı sıkıntıların önüne geçilmesinde faydalı olacaktır.
Biz bu sektörü önemsiyor ve destekliyoruz.
 
MHP olarak on binlerce vatandaşımızın geçim kaynağı olan Arıcılık sektörünü destekliyoruz. Çünkü önemli bir ihracat kalemini de oluşturuyorlar. Ülkemize ekonomik bir girdi oluşmasını sağlıyorlar. Arıcıların problemlerini ve çözüm önerilerini takip etmeye ve dile getirmeye devam edeceğiz.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu