Mezarlıklar Ziyaretçiler İle Doldu Taştı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depreminin yıldönümünde deprem şehitlerinin bulunduğu tüm mezarlar ziyaretçiler ile doldu taştı. Depremin en büyük yıkım ve en fazla can kaybını yaşattığı şehrimizde ziyaretçi akınına uğrayan mezarlıklarda gözyaşları sel oldu.

Tarihler 5 Şubatı gösterdiği anda başlayan mezarlık ziyaretleri depremin yıldönümü 6 Şubat’ta en yoğun biçimde gerçekleşirken tüm  mezarlıkların boş kalmadığı gözlendi.

Asri mezarlıkta hemen her noktada hatmi şeriflerin okunduğu ziyaretler esnasında vatandaşlar dualarını yaptıktan sonra hayatını kaybeden aile bireyleri adına Lokum ve tatlı ikramında bulundular.

Acımız çok büyük diyerek sözlerine başlayan Nüvit Mecitoğlu açıklamasında:” Bugün hayatımızın en acı mezar ziyaretini gerçekleştirdik.Zira geçtiğimiz yıl bu gün yaşadığımız sıkıntılar gözlerimiz önüne geldi.Cenazelerimizi bulduğumuza sevinir hale gelmiştik ,çünkü bulunmayan insanlarda vardı..Ki hala bulunamayanlar var.Rabbim yakınlarına sabırlar versin.

Bizler o anki yaşadığımız şok ile cenazelerimizi en hızlı biçimde defnetmiştik.Bir çok cenaze kefensiz defnedildi bu topraklarda.Bu nasıl bir acı ki hala yüreklerimizde kor alev gibi yanıyor.Bugün şehitlerimizin vefatının yıldönümünde üzerimize düşen görevi yerine getirerek hatmi şeriflerimizi okuttuk.Tanıdık tanımadık tüm mezarlara dualarımızı yaparak mezarlık ziyaretlerimizi sonlandırdık.Allah rahmet eylesin hepsinin mekanı cennet olsun inşallah.”dedi.

Dört saat kaldığı mezarlıkta gözyaşlarının bir an olsun dinmediğini ifade eden Hamza Taze; “Bu öyle bir acı ki kime üzüleceğimizi şaşırdık.Her yerde tanıdıklar mezar başında idi ve gördüğümüz her mezara duamızı yaptık.Mekanları cennet olsun rabbim bizlere de sabırlar versin.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu