METİN YILMAZ “ KADINA ŞİDDET İL VE ANTAKYA İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜ TARAFINDAN DESTEKLENİYOR MU ?”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Hatay İl Temsilciği Onursal Başkanı Metin YILMAZ “ Kadına şiddet sadece söylemlerde kalmasının ötesinde Hatay’da İl Sağlık Müdürü ve İlçe Sağlık Müdürü tarafından destekleniyor..

YILMAZ; “ 25 Kasım Dünya Kadına Şiddete Hayır Günü olması hesabiyle kurumlarımızın yapmış olduğu açıklamalar ve sitelerindeki paylaşımlarda ki Kadına Şiddete hayır söylemlerinin sözde kaldığını yaşanan olaylarda görüyoruz.
07.07.2021 tarihinde Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Ebe F. B. Görevini kanunlar ve kurumun aldığı kararlar çerçevesinde hakkıyla yapmaya çalışırken, Veri hazırlama memurunun yanlış işlemlerine dur demiştir. Veri hazırlama memurunun yapmaya çalıştığı uygulama gerek vatandaşımızı gerekse de kurumu zarara uğratmaya yönelik olması ve 657 Devlet Memuru Kanuna ve Sağlık Bakanlığı genelgelerine göre veri hazırlama memurunun ebe üst amiridir olması sebebiyle uygulamaya dur demiştir. Ama maalesef ebe hanımın tüm uyarılarına rağmen yanlış uygulamayı devam ettirmesi, bunu durdurmaya çalışan ebe hanımın üzerine yürüyerek fiziksel şiddet tavrına geçmiş hatta kişiler arası mesafeyi de ihlal ederek fiziksel şiddete kadar ulaşmıştır. Bu yaşananlar üzerine Ebe F.B polisi arayarak yardım istemesi ve sendika temsilcilerine bilgi vermesi üzerine bizzat sendika başkanı olarak ben ve Abdullah Gül’ÜN oraya giderek veri hazırlama memuru M.Y. ile görüşmemiz sonucunda ebe arkadaşımızın üzerine yürüdüğünü, yaptığı işlemin yanlış olduğunu söylemesi ve hatasını kabul etmesi üzerine yaşanan bir sıkıntısı olamaması nedeniyle işlemin durdurulmasını talep etmiştik.
Ama gördük ki İl Sağlık Müdürü ve Antakya İlçe Sağlık Müdürü olay sonrası veri hazırlama memurunun dilekçesini işleme alıp, Ebe F.Ö ye soruşturma açarak, yapılan uygulamamın yanlış olması amiri ve kadın olan ebe arkadaşımızın üzerine yürümesine rağmen ebe arkadaşımıza uyarı cezası vermiştir.
Buradan görüyoruz ki kadına şiddeti İl Sağlık Müdürü ve İlçe Sağlık Müdürü mü yapıyor? Bu haksızlığa kim dur diyecek.
İlçe Sağlık Müdürü 18 yaş altı bir kişinin velisi olmadan kan alımı yapılmayacağını bilmesine rağmen ve bir 18 yaş altında evladımızın kan alımı sırasında bayıldığına şahitlik etmesine rağmen bu uygulama dur diyen ebe arkadaşımıza yapılan bu uygulamayı destekleyerek kadına şiddetti desteklemiştir. ”

Biz Bask olarak emeğin hakkın mücadelesin de ateşten gömlek giydik. Haksızlığın Karşısında dik durarak mücadelemize devam ettik. Dünyanın en büyük adaleti vicdan olduğuna inanıyoruz. Bu anlamada İlçe Sağlık Müdürü ve İl Sağlık Müdürü Ebe F.B.’NİN yazdığı savunma dilekçesinde sucun aşikar ortaya çıkmasına rağmen, uyarı cezasını verdikleri gibi ebe arkadaşımızın üzerine giderek mobing safhasına geçmiştir. Ebe F.Ö. raporlu olmasına rağmen hakkında soruşturma açmaları olayın nasıl bir yönde seyrettiğinin kanıtıdır.
Biz Bask olarak Sayın Valimize Kadına Şiddeti destekleyen bu tavırlarından dolayı görevi kötüye kullanmaktan, Antakya İlçe Sağlık Müdür ve İl Sağlık Müdür hakkında şikayet dilekçemizi vereceğiz. Buradan Antakya İlçe Sağlık Müdürü ve İl Sağlık Müdürünün Kadına Şiddetin öncüsü olduklarını beyan ediyoruz. Tüm kamuoyunun özellikle ve özelliklede kadın toplum örgütlerinin de desteği ile bir veri hazırlama memurunun Ebe F.B. ya yaptığı bu davranışının sonucunu sonuna kadar takipçisi olacağız. Şimdi buradan Mustafa Hambolata sesleniyorum. Ey Hambolat! bu görevi ya kakıyla yapacaksın yada yapacaksın. Yapmadığın taktirde Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği yetkiyle Sayın Valimiz bu görevi yaptıracaktır.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu