METİN YILMAZ “ HEMŞİRELER GÜNÜNÜ BURUK GEÇİRİYORUZ.”   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Hatay İl Temsilciği Onursal Başkanı Metin YILMAZ “Sağlık çalışanı arkadaşlarımızın hak ettiği özlük hakları ve ücretleri verilene kadar hemşireler gününü buruk kutluyoruz “dedi.

            YILMAZ 12 Mayıs Hemşireler günü münasebeti sebebiyle yaptığı açıklamada;

Sağlık alanının omurgası sayılan hemşire arkadaşlarımız her zaman olduğu gibi tüm dünyayı saran covid 19 salgın hastalığında da büyük bir özveri göstererek bu illetin atlatılmasında büyük bir pay sahibi olmuştur. Bu süreçte arkadaşlarımız hayatı pahasına mücadele etmiş hatta kardeşlerimizi şehit verdik. 2011 yılından bu yana ilimizde gerek savaş hastanesi konumunda hizmetler verilirken salgın hastalıkta da hizmet kalitesinden hiçbir ödün verilmeden çalışmalarını sürdürmüştür.

Lakin başta hemşire arkadaşlarımız olmak üzere sağlık alanındaki hiçbir meslek grubu hakkettiği gerek maddi gerekse manevi karşılığı almamıştır. Gece gündüz demeden halkın sağlığı için tutulan 24 saat nöbetlerde kendi sağlıklarından olmuşlardır. Ayrıca uzun zamandır sözü verilen 3600 ek göstergenin ayrım yapılarak çoğu sağlık çalışanı arkadaşları kapsam dışında tutulma çabası asla kabul edilemez. Nasıl sağlık hizmetleri bir bütün olarak verildiği düşünüldüğünde ayrı tutulamıyorsa verilen özlük hakları da asla ayrı tutulamaz.

Son açıklanan enflasyon oranları ile çalışan arkadaşlarımızın %34 oranında maaşlarında erime olmuştur. Bir hemşire arkadaşımızın enflasyon karşısında ortalama 3 bin lira maaş kaybı yaşamaktadır. Bu anlamda acilen enflasyon farklarının 6 ayda değil aylık olarak verilmesi gerektiği gibi daha önce olduğu gibi aylık refah payı da verilmelidir.

Hemşireler günü geleneksel karanfil dağıtma gününe çeviren sarı ve siyasi sendikaların görevlerinin çiçek dağıtmak olmadığını hatırlatmak isteriz. Sizlerin görevi atmam daire başkanlığı gibi kimin ne görevde çalışacağı konularını konuşmak yerine tüm çalışanların haklarını yasal zemin altında sonuna kadar aramaktır.

Biz bu nedenlerden dolayı 12 Mayıs  Hemşireler Gününde kutlanacak müjdeler bekliyoruz. Hemşire arkadaşlarımız sizlerden karanfil değil saygı görmek şiddet uygulanmamak ve özlük haklarının iyileştirilmesini bekliyor. Başta hemşireler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına bayram ikramiyesi verilmesi talebimizi yeniliyoruz ” dedi

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu