MAÇ ÖNÜ Y.MALATYASPOR – ATAKAŞ HATAYSPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

-Süper ligin 8.haftasında A.Hatayspor Pazar  günü Saat 13.30’da Y.Malatyaspor ile deplasmanda  karşılaşacak.

-A.Hatayspor  geçen  galip gelse lider olacağı maçta Fenerbahçe’ye mağlup olmuştu. Takımımız 7 hafta sonunda 4 galibiyet,2 mağlubiyet ve 1 beraberlik ile topladığı 13 puanla 5.sırada yer alıyor. A.Hatayspor 7 maçta 14 gol atıp 6 gol yedi  ve 8 averajla ligin en iyi averajına sahip takımı konumunda. Takımımız dış sahada 3 maçta 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet aldı.  Y.Malatyaspor oynadığı 7 maçta 2 galibiyet ve 5 mağlubiyet aldı. 7 gol atarken, kalesinde 14 gol gördü ve 6 puanla 17.sırada yer aldı. Rakibimiz iç sahada 4 maçta sadece 1 kez kazanabildi.  Y.Malatyaspor geçen maç Antalyaspor’a 1-0 mağlup oldu. Geçen sezon A.Hatayspor  Y.Malatyaspor’a rakip olduğu iki maçın birinde berabere kalırken, birini kaybetmişti.

– Pazar günü yine zor bir maça çıkacağız. Rakibimiz sezona istediği gibi başlayamadığı gibi son 4 maçlarını kaybettiler. Rakip moral motivasyon anlamında iyi durumda değil. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Hiç şüphe yok ki bizim maçta alacakları galibiyetle milli maç arasına moralli girmek isteyeceklerdir. Bu yüzden bu müsabakaya iddialı bir şekilde hazırlanacaklardır. Bu anlamda zor maç olacağı kesin. Bu yıl kadroda büyük bir değişime gitdiler diyebiliriz. Hadebe,Ahmet Ildiz,Umut Bulut, İssam Chabeke,Zeki Yavru,Fofana  gibi oyuncuları gönderip, yerlerine yakından tanıdığımız,şampiyon olmamızda önemli pay sahibi oyunculardan olan Ryaen Aabid, Tetteh,Haddadi,Ndong,Sadık Çiftpınar,Hasan Özkan gibi oyuncuları takıma kattılar. Takımı tecrübeli hoca İrfan BUZ çalıştırıyor. İrfan hoca genel anlamda disiplinli, pozitif futbol oynatan biri. Geçen sezon takımı ligde tuttu ancak bu sezon işler istediği gibi gitmiyor. Takım olmakta sıkıntı çekiyorlar ve sonuca gitmekte zorlanıyorlar. Yedikleri gol sayısı itibariyle ligin en çok gol yiyen takımlarından. Topa sahip olma ve koşu mesafesi olarak ligin en kötü ekiplerinden. Ligin henüz başı ama küme düşmeye aday takımlarından bir tanesi gibi duruyorlar. Ne olursa olsun yüksek tempoda mücadele edeceklerini ve kazanmak için sahaya çıkacaklarını düşünüyorum. Bizim maçta oyunu kilitleyip fırsat golü ve ya fazla risk almadan kontrataklarla gol arayacağını tahmin ediyorum. Çünkü bizim gibi açık alanı seven ve formda olan bir takıma açık futbolu tercih edeceklerini sanmıyorum. Geride kalan 7 maçta bitiricilik noktasında sıkıntı yaşadıkları gibi savunmada da istedikleri noktada değiller. Hemen her maçta gol yiyorlar. Genellikle 4-4-2 düzeninde oynuyorlar.  Kadrolarında ligin tecrübeli isimleri olan Adem Büyük,Karim Hafez, Tetteh,Mustafa Eskihallaç,Ndong kaleci Ertaç Aabid gibi oyuncular bize her an sorun çıkartabilirler. Ligimizin iyi golcülerinden bir olan Adem Büyük, Htayaspor’umuzun başarısında büyük pay sahibi olan ve orta sahada takımı çok iyi yönlendiren Ryean Aabid ve forvet Tetteh en tehlikeli oyuncuları.  Özellikle  Adem ve Aabid’e dikkat etmek lazım. Adem ceza sahasında çok etkili. Hem hava topları hem son vuruşları çok iyi. Savunmamız oyuncuya ekstra önlem almalı. Aabid orta sahada takımı çok iyi yönlendiriyor. Ona topla oynama fırsatı vermemek lazım. Savunmada çok fazla güven verdikleri söylenemez. Bu yüzden bu maçta fazlaca pozisyona girebiliriz.

-A.Hatayspor,  geçen maçta dolu tribünler önünde Fenerbahçe’ye mağlup olarak 4 maçlık kazanma serisi sona ermişti. Hatta maçı kazansak tarihimizde ilk defa haftayı lider kapatacaktık ama olmadı, sağlık olsun . Daha önümüzde uzun bir sezon var. Biz moral bozmadan, oyun anlayışımızdan taviz vermeden lige devam etmeliyiz. Zaten baktığımız zaman bütçe olarak Fenerbahçe’nin çok gerisindeyiz. Buna rağmen bu seviyelerde olmak büyük başarı. Ayrıca Fenerbahçe’de bizi ne kadar ciddiye aldığını, bu maça özel hazırlandığını hepimiz gördük. Açıkçası Fenerbahçe bu sezon en iyi ve en akıllı oyunlarından birini oynadı diyebiliriz. Bizi çok iyi analiz etmişler. Bireysel anlamda zaten ligin en iyi takımlarından. Demem o ki bu maça takılı kalmayalım. Biz doğru yoldayız ve doğru işleri yapmaya devam etmeliyiz. Takım her geçen hafta üstüne koyarak gidiyor. Fenerbahçe   maçında oyunu geniş alana yayamadık. Kanatları hiç kullanamadık desek yeridir. Lobjanidze ve Diouf’a çok iyi önlem alınınca hücumda etkili olamadık. Onur’un sakatlığı orta saha etkinliğimizi çok düşürdü. Mehdi mücadele anlamında iyi ama topla çıkışlarda ve geriden oyun kurmada yetersiz kaldı. Böyle olunca ve  rakipte usta ayaklara sahip olunca yenilgi kaçınılmaz oldu. Lig devam ediyor,Haftalar ilerledikçe takımdaki uyum daha da artacaktır. Mücadele etme gücümüz üst seviyelerde ve geri adım atmayan bir takımız. Özellikle kaptığımız toplarla geçiş hücumlarını etkili kullanırsak bu maçtan da galibiyetle ayrılırız. Bu maçtaki en büyük eksiğimiz kaptan Diouf’un kart cezasından dolayı oynamayacak olması . Onur tekrar ilk on bire dönecektir. Ömer hocanın  Diouf’un yerine El Kaabi’yi çekip forvet arkasına Emre Çolak’ ı oynatacağını düşünüyorum.

-A.Hatayspor’da şu an için sakat oyuncu bulunmuyor. Diouf  cezalı.

– Y.Malatyaspor’da cezalı oyuncu bulunmuyor. Kubilay Kanatsızkuş’un  sakatlığı bulunuyor.

– A.Hatayspor maça iyi konsantre olursa bu maçtan puan ya da  puanlarla ayrılacaktır. Ligde istediği sonuçları alamayan Y.Malatyaspor’da en azından 1 puan hesabı içinde olacaktır. Her anlamda rakibe göre iyi durumdayız. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz ama Fenerbahçe mağlubiyetini telafi edeceğimiz bir maç olabilir. Rakip bize göre daha stresli sahaya çıkacak. Rakibimiz  bu  zor maçta kendi oyununu oynamaktan çok bizim oyunu bozma anlayışıyla sahaya çıkacağını düşünüyorum. Bu anlamda fazla risk alacaklarını düşünmüyorum. Rakip ne olursa olsun son dakikaya kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğini düşünürsek zor  maç olacağı kesin. Takımımız sabırlı oynayıp iyi bir şekilde uyguladığı hızlı hücumları değerlendirirse deplasmandan  istediği sonucu alır. Özellikle ilk golü biz bulursak maç bizim daha kolay hale gelir. Pazar günü temposu düşük, pozisyonu az ve Atakaş Hatayspor’umuzun galibiyeti ile sonuçlanacak  bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 1 – Y.Malatyaspor  0

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu