MAÇ ÖNÜ TRABZONSPOR-ATAKAŞ HATAYSPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

-Süper ligin 17.haftasında A.Hatayspor Cumartesi günü Saat 16.00’da Trabzonspor ile karşılaşacak.

-Takımımız 16 hafta sonunda 9 galibiyet,5 mağlubiyet ve 2 beraberlik ile topladığı 29 puanla 3.sırada bulunuyor. A.Hatayspor 25 gol atıp 18 gol yedi.Takımımız dış sahada 7 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Trabzonspor ise  oynadığı 16 maçta 12 galibiyet,3 beraberlik  ve 1 mağlubiyet aldı.32 gol atarken, kalesinde 13 gol gördü ve 39 puanla 1.sırada bulunuyor. Rakibimiz iç sahada 7 maçta 5 galibiyet,2 beraberlik aldı ve sezon sahasında kaybetmedi.

-Trabzonspor müthiş bir sezon geçiriyor.İlk mağlubiyetlerini geçen hafta alsalar da oyun anlamında ligin en istikrarlı takımı. Ligde tüm istatiklerde zirvedeler. Geçen hafta kaybetmelerinden dolayı bizim maça ekstra motivasyonla çıkacaklardır.Uzun yıllar sonra ellerine gelen şampiyon olma fırsatını ve bu kadar iyi giden bir sezonda hata yapmak istemiyorlar. Biz ise onlara göre daha rahat çıkacağımız maçta kaybedecek bir şeyimiz yok. 2 maç üst üste kaybettikten sonra iyi futbolla alınan Altay galibiyeti moralleri tekrar yerine getrdi. Trabzonspor şampiyon olmak için özellikle sahasında oynadığı maçlarda puan kaybetmek istemiyor. Satılan biletleri de düşünecek olursak dolu tribünler önünde oynanacak maç için çok zor geçmeye aday bir müsabaka diyebiliriz.

-Trabzonspor  Süper ligin iyi, mücadeleci ve en uyumlu bir takımlarından. Kolay pozisyon bulup sonuca gitmede başarılılar.Savunmada ise zor poziyon veriyorlar.Takımı ligimiz tecrübeli hocalarından Abdullah Avcı çalıştırıyor. Abdullah hoca genel anlamda açık futbol oynatmayı sevmeyen,öncelikle savunmayı düşünen, sistemli çalışan biri olarak biliyoruz. Ancak bu sezon savunma ve hücumu aynı anda sahaya yansıtan bir özelliğe büründü. Oyunun iki yönünü de çok iyi oynatıyor.Bu sezon her maç gol attılar. Alınan galibiyetler ve oluşan puan farkından dolayı takımda özgüven üst seviyede. Takım taraftar bütünleşmesi mükemmel. Zaten aldığımız bilgilere göre geçen maçta mağlup olan takımlarına bizim maçta moral vermek için özel hazırlık yapıyorlar. Trabzonspor sahada tüm bölgeleri etkili kullanan bir takım. En büyük eksikleri geçen maçta sakatlanan ve Hamsik ile birlikte takımı sırtlayan Nwakaema’nın olmayışı. Takımın üretemediği anlarda sorumluluk alarak bir çok maçın kazanılmasında ön planda olan bir oyuncu Nwakaema.Trabzonspor  ligin en çok pozisyona giren takımlarından. En etkili oyuncuları Kalede Uğurcan, Savunmada Vitor Hugo, Orta sahada Hamsik, Siopis, Berat,Bakasetas,sağ kanatta oynayan  Djaniny ve forvet Andreas Cornelius. Oyuna sonradan giren Abdulkadir, Koita ve Yusuf Sarı’da ilk onbirde her an oynayabilecek kapasitedeler. Kaleci Uğurcan şuan sadece ligimizin değil,Avrupa’nın önde kalecilerinden. Bir çok maçta yaptığı kurtarışlarla takımını galibiyete taşıdı. Stoperleri  Vitor Hugo ve Edgar İe çok iyi bir ikili. Kademe anlayışları ve hava toplarında çok iyiler. Vitor Hugo aynı zamanda duran toplarda rakip kalede çok etkili. Orta sahada Siopis ve Berat bitmek bilmeyen enerjileriyle rakip takımın orta sahalarına nefes aldırmıyorlar. Sakatlıktan dönen Bakasetas son Antalyaspor maçında fazla etkili olamasada takımın en önemli oyuncularından biri. Dikine oynamayı seven, sık sık kaleyi uzaktan yoklayan biri. Djaniny sağ kanatta çok etkili ve açık alan bulduğunda rahatlıkla pozisyona girebiliyor. Takımın santraforu Cornelius stoperleri sık sık rahatsız eden ve özellikle hava toplarında çok etkili. Orta sahada oynayan Marek Hamsik takımın beyni diyebiliriz. Özellikle savunma arkasına attığı toplarla arkadaşlarını rahatlık pozisyona sokabiliyor. Bu oyuncuya özel önlem almalıyız. Son oynadıkları Antalyaspor maçında takımın eksik yönlerini gördük. Antalyaspor Sürekli önde baskı yaptı. Bunu yaparak da 2. ve 3. bölgeye Trabzonspor’un geçmesine izin vermediler, rakiplerine nefes aldırmadılar.Trabzonspor sertliği de görünce fazlasıyla etkilendi. Antalyaspor özellikle orta sahayı kalabalık tutup,rakibine oranla daha çok mücadele edip, kaptıkları toplarla, özellikle kanatlardan çok etkili oldular. Bizde bu maçta orta sahayı çok diri tutmalıyız. Hamsik ve Bakasetas’a geniş alanlar bırakmamalıyız. Bu iki oyuncuyu kilitlersek rakip pozisyona girmekte zorlanabilir.

-A.Hatayspor, geçen maçta eksiklere rağmen iyi futbola deplasmandan galibiyetle dönmüştü. Sakat oyuncu çokluğu ,dar kadronun etkisiyle Ömer hoca maça hiç alışık olmadığımız bir kadro ile çıkmasına rağmen akıllı oyunla maçı kazandık. Orta sahada Ruben Riberio, Traore,Boudjemaa ve Onur’un yokluğunda adeta 3 kişilik oynadı ve takımın galibiyetinde önemli bir paya sahip oldu. Takım 2 maçlık silik ve etkisiz futbolu yerine bildiğimiz etkili Hatayspora dönüşünce çok ihtiyacımız olan 3 puanı aldık. Bu galibiyet Trabzonspor maçı için bize özgüven getirdi. Trabzonspor maçında da yüksek bir motivasyonla mücadele edersek deplasmandan en azından 1 puanla dönebiliriz.

-Trabzonspor oyunun kontrolünü elinde tutup Hamsik, Bakasetas, Djaniny ve Corneliıs ile etkili olmak isteyeceklerdir. Açık futbol oynayacaklarını söyleyebiliriz. Bu yüzden özellikle kanat savunmasında sorun yaşayabilirler. Beklerinin biraz fazla hata yaptıklarını düşünürsek hücum oyuncularımız boş alanlar bulmakta zorlanmayacaktır. Ben bu maçta oyuncularımızın rakibe göre daha rahat olacaklarını, Trabzonspora ezilmeyeceklerini , sahaya varını, yoğunu koyacaklarını  üst düzey bir performans göstereceğine inanıyorum. Orta sahada Ruben Riberio’ya yine büyük iş düşecek. Bu oyuncumuza ekstra önlem alacaklarını düşünüyorum. Ruben’de oyun içinde sakin kalmalı. Mehdi  ve Traore’nin olmayışı en önemli eksiklerimiz. Yedekte olupta bu eksiklerimizden dolayı zorlandığımız bu haftalarda şans bulan oyuncular bunu iyi değerlendirmeli.

-A.Hatayspor’da şu an için Onur iyileşti ama henüz hazır değil. Traore ve Mehdi sakat.

– Trabzonsporda Gervinho, Anthony Nwakaeme ve Hüseyin Türkmen sakat. Cezalı oyuncuları bulunmuyor.

– A.Hatayspor geçen yıldan beri bildiğimiz gerçek kimliğine bürünüp, her zamanki gibi kendi oyununu oynayıp, rakibin boş bıraktığı alanları değerlendirirse bu maçtan en az 1 puanla ayrılacaktır.Ben bu maçı 3 ihtimalli bir müsabaka olarak görüyorum. Nwakaema’nin olmayışı onların hücum gücünü olumsuz etkileyecektir.Kazanırsak sürpriz olmaz ve içimde az da olsa  kazanacağız gibi bir his var. Ligde şampiyon olmak isteyen ve haftalar sonra mağlubiyetle tanışan Trabzonspor dolu tribünler önünde 3 puan için sahada olacaktır.Ligin pozitif futbol oynayan 2 takımın mücadelesi izlenmeye değer olacak.Takımımız orta sahada iyi organize olup, rakibe boş alan bırakmazsa ve  iyi bir şekilde uyguladığı hızlı hücumları değerlendirirse 3 puanı alır. Cumartesi günü Trabzonsporlular hariç tüm Türkiye’nin Hatayspor’lu olacağı,sonucu merakla beklenen maçta,temposu yüksek, mücadele seviyesi üst düzeyde, çekişmeli. bol gollü,keyifli  ve takımımızın en azından 1 puanla ayrılacağı bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 2 – Trabzonspor 2

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu