MAÇ ÖNÜ KASIMPAŞA – ATAKAŞ HATAYSPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

-Süper ligin 20.haftasında A.Hatayspor Cumartesi günü Saat 16.00’da Kasımpaşa ile karşılaşacak.

-Takımımız 19 hafta sonunda 10 galibiyet,7 mağlubiyet ve 2 beraberlik ile topladığı 32 puanla 5.sırada bulunuyor. A.Hatayspor 27 gol atıp 23 gol yedi. Takımımız dış sahada 10 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Kasımpaşa ise  oynadığı 19 maçta 3 galibiyet,6 beraberlik  ve 10 mağlubiyet aldı.19 gol atarken, kalesinde 28 gol gördü ve 15 puanla 18.sırada bulunuyor. Rakibimiz iç sahada 10 maçta 3 galibiyet,3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

– Sezonun ikinci devresi başlıyor. Bir çok olumsuzluklara rağmen ligin ilk yarısında genel anlamda başarılı olduk diyebiliriz. Daha iyisi olabilirmiydi tabi ki olabilirdi.İlk 12 hafta itibariyle ligin en korkulan takımlarından biriydik.Ama sakatlıklar,cezalı oyuncular nedeniyle son haftalarda düşüş yaşadık. Burda forma bekleyen oyuncularımızın kendini geliştirememesi ve dar kadro bizi çok etkiledi. Özellikle orta sahada bu eksikliği fazlasıyla hissettik. Onur,Traore ve Ruben üçlüsü sahada olmayınca tüm düzenimiz bozuldu. İkinci devreye yine sıkıntılar  içinde başlıyoruz. Afrika kupası için milli takımlarında bulunan Munir,Traore ve El Kaabi en az 3 maç kaçıracaklar. Ayrıca bu maçta kart cezalısı Riberio’da oynamayacak. Bu da zaten kadro ideal kadro kurmakta zorlanan Ömer hocayı iyice zora sokacak.

-Kasımpaşa  sezona hiçte iyi başlamadı ve düşme korkusunu en fazla hisseden takımların başında geliyor. Son 8 maçta sadece 1 kez kazanabildiler. Zaten toplamda 3 galibiyetleri bulunuyor. Son maçlarında Altay’ı yenerek nefes alsalar da henüz rahatlamış değiller. Bu yüzden bizim maça fazlasıyla önem veriyorlar. Rakibimiz kolay pozisyona giriyorlar ama kolay pozisyon da veriyor. Ligin en çok gol yiyen takımlarından. Teknik direktör Hakan Kutlu ile yollarını ayırdılar ve takımı yardımcı Antrenör Özgür Öcal çalıştırıyor. Ligde 8 golü bulunan Umut Bozok,Kanatta oynayan Yusuf Erdoğan,sağ bek Florent Hadergjonaj,orta sahada oynayan Valentin Eysseric,sol kanatta oynayan Varga ve Travnik en tehlikeli oyuncuları diyebiliriz. Özellikle Umut Bozok, Eysseric, Yusuf Erdoğan’a çok dikkat etmek gerekitr. Ligde puanlar birbirine çok yakın seyrediyor. Takımlar Üst üste  alınacak 2-3 galibiyetle ilk beşin içine girilebileceği gibi tam tersi durumda kendini bir anda düşme hattında bulabilirler. Bunun için her takım üst sıralarda kalmak için ekstra motivasyonla sahaya çıkıyor.

– Biz ise geçen maçta Giresunspor’u deplasmanda mağlup ederek moral kazandık.  Öyle çok mükemmel oynamasakta akıllı bir oyunla istediğimiz sonucu almasını bildik. Şimdi tekrar bir seri yakalamamız gerekiyor.

-A.Hatayspor, dar kadronun sıkıntısını bu haftalarda fazlasıyla hissediyor. Elindeki yedek oyuncular süper lig için yeterli değil. Özellikle orta sahada çok yıprandık. Takımın önemli isimleri Traore,Mehdi ve Onur’un olmayışı bizim işleyen düzenimizi olumsuz etkiledi. Son haftalarda ideal on birimizle maçlara çıkamıyoruz. Hal böyleyken Ömer hoca elindeki oyuncularla çıkış arıyor.Bu maçta da 4 önemli oyuncumuzdan yoksun olacağız. Onur iyileşti ve son oynanan maçta maç eksiğine rağmen takıma katkı sağladı. Bu maçta Orta sahamızın Onur-Mehdi-Muhammed üçlüsünden oluşacağını düşünüyorum. EL Kaabi’nin yerine Saint Lois’in oynaması muhtemel.Bir an önce eksik  oyuncularımızın dönmesini ve devre arası transfer sezonunu bekliyoruz.

-Bu maçta Kasımpaşa eksiklerimizi de düşünerek kazanmak için elinden ne geliyorsa yapacaktır. Bu nedenle açık futbol oynayacaktır. Beklerinin sık sık ileri çıktıklarını düşünürsek hücum oyuncularımız boş alanları rahatlıkla bulabilir.Ben bu maçta eksiklerimize rağmen sahaya ne yaptığını bilen, motivasyon olarak üst düzeyde olacaklarını, üst düzey bir performans göstereceğine inanıyorum. Yeter ki Hataysporu buralara getiren oyun anlayışımızdan vazgeçmeyelim. Biz kendi futbolumuzu oynarsak bu maçı zorda olsa kazanırız diyorum.

-A.Hatayspor’da şu an için,Burakcan sakat. Riberio Cezalı. Munir, El Kaabi ve Traore milli maçları nedeniyle takımdaki yerlerini alamayacaklar.

– Kasımnpaşa’da  Dirar,Sadiku,Jörgensen ve Bruma sakat. Cezalı oyuncu bulunmuyor.

– A.Hatayspor alıştığımız gerçek kimliğine bürünüp, kendi oyununu oynayıp, rakibin boş bıraktığı alanları değerlendirirse bu maçtan 3 puanla ayrılacaktır. Ligde tehlikeli bölgeden uzaklaşmak isteyen Kasımpaşa  sahasındaki maçı kazanmak isteyecektir. Cumartesi  günü ,temposu yüksek, bol pozisyonlu, çekişmeli, ve takımımızın 3 puanla ayrılacağı bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 2 – Kasımpaşa 1

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu