MAÇ ÖNÜ GİRESUNSPOR – ATAKAŞ HATAYSPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

-Süper ligin 19.haftasında A.Hatayspor Cumartesi günü Saat 16.00’da Giresunspor ile karşılaşacak.

-Takımımız 18 hafta sonunda 9 galibiyet,7 mağlubiyet ve 2 beraberlik ile topladığı 29 puanla 6.sırada bulunuyor. A.Hatayspor 26 gol atıp 23 gol yedi.Takımımız dış sahada 9 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Giresunspor ise  oynadığı 18 maçta 6 galibiyet,4 beraberlik  ve 8 mağlubiyet aldı.19 gol atarken, kalesinde 18 gol gördü ve 22 puanla 13.sırada bulunuyor. Rakibimiz iç sahada 9 maçta 4 galibiyet,2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

– Sezounun ilk devresini artık bitiriyoruz. Geçtiğimiz sezon 1. Ligden süper lige çıkan Giresunspor, sezona hiçte iyi başlamamıştı.İlk 6 hafta galibiyet alamayan rakibimiz daha sonraki haftalarda toplanarak üst sıralara tırmanmaya başladı.Son 6 maçta 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldılar ve artık gözlerini iyiden iyiye yukarılara dikmeye başladılar.Her ne kadar son haftalarda başarılı sonuçlar alsalar da düşme hattının 5 puan üstündeler. Bu anlamda ileri ki haftalarda sıkıntı yaşamamak için bizim maça mutlak galibiyet parolasıyla hazırlanıyorlar. Zaten 4. Sıradaki Fenerbahçe ile 14. Sıradaki Antalyaspor arasında sadece 7 puan fark var. Bu puan aralığında takımlar baya sıkıştı.Takımlar Üst üste  alınacak 2-3 galibiyetle ilk üçün içine girilebileceği gibi tam tersi durumunda kendini bir anda düşme hattında bulabilirler. Bunun için her takım üst sıralarda kalmak için ekstra motivasyonla sahaya çıkıyor. Rakip lige kötü başladı ama toparlandı ve yavaş yavaş tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor. Formda bir Giresunspor diyebiliriz. Biz ise tam tersi lige çok iyi başladı ki hatta ilk 12 hafta itibariyle zirve mücadelesi veriyorken son 6 maçtır sakatlıkların ve dar kadronun da etkisiyle inanılmaz bir düşüş yaşıyoruz. Son haftalarda adeta  cepten yedik desek yanlış olmaz.

.Giresunspor son maçta Başakşehire 3-1 mağlup oldu. Geçiş oyununu çok iyi uyguluyorlar. Forvet hattı çok atletik ve tehlikeli. Disiplinli, mücadeleci, maçı bırakmayan oyun anlayışına sahip bir takım. Taraftarın önünde daha coşkulu oynuyorlar.Bu anlamda bizim, sakin kalıp, kontrollü bir oyun anlayışı ile mücadele etmemiz gerekiyor.

-Giresunspor kolay pozisyona girebilen bir takım.Savunmada ise zor poziyon veriyorlar. Hakan hoca genel anlamda açık futbol oynatmayı seven, takım oyununu ön planda tutan biri. İstatistiklerdeki olumsuz veriler tamamen ilk 6 haftaya ait. Form durumları her hafta yükselen bir takım. Son 10 maçta  alınan galibiyetler ve iyi futbol takımda moral-motivasyonu ve özgüveni üst seviyeye çıkardı. Ibrahima Balde, Sergio, ouleymane Doukara, Fousseni Diabaté, Aziz Behich, Flávio, Umut Nayir ve kaleci Okan Kocuk. Bekleri Aziz Behiç ve Zeki Yavru sık sık hücumlara destek veriyorlar. Hücum oyuncuları Diabate ve Balde’çok tehlikeli oyuncular. Bu oyunculara çok dikkat etmeliyiz.

– Biz ise geçen maçta öne geçmemize rağmen Konyaspora kaybettik. Aslında maça istekli ve coşkulu başlamıştık. Rakip sahada baskılı oyun sonucunda Konyaspora hata yaptırıp golü bulmuştuk ama Adekugbe’nin anlamsızca üst üste 2 kart görmesi bizi eksik bıraktı. Konyaspor gibi ligin güçlü takımına karşı 10 kişi kalmak ve maçı kazanmak kolay değil. Yine de 2. Yarı eksik kalmamıza rağmen maçı zorladık ama kaliteli oyuncu eksikliğinin de etkisiyle istediğimiz sonucu alamadık. Bana göre onbire onbir oyuna devam edebilseydik en azından 1 puan alırdık diye düşünüyorum.

-A.Hatayspor, dar kadronun sıkıntısı bu haftalarda fazlasıyla hissediyor. Ömer hocayı son maçlarda çok çaresiz görüyorum. Elindeki oyuncular süper lig için yeterli değil. Özellikle orta sahada çok yıprandık. Takımın önemli isimleri Traore,Mehdi ve Onur’un olmayışı bizim işleyen düzenimizi son derece etkiledi. Son haftalarda ideal on birimizle maçlara çıkamıyoruz. Hal böyleyken Ömer hoca elindeki oyuncularla çıkış arıyor ama maalesef kötü futbol ve skorları engelleyemiyor. Bir an önce sakat oyuncularımızın iyileşmesini ve devre arası transfer sezonunu bekliyoruz.Orta sahada Ruben Riberio, Traore,Boudjemaa ve Onur’un yokluğunda tüm yükü omuzlamaya çalışıyor. Bu maçta Traore’nin iyileşmesi bizi oldukça rahatlatacaktır. Çünkü orta sahada Ruben tek kaldı ve rakipler tüm baskıyı onun üzerine yaptı. Ona yardımcı olacak oyuncumuz çıkmayınca son maçlarda pozisyon üretmekte çok zorlandık.

-Bu maçta Giresunspor  beraberliği düşünmeyecektir,bu nedenle açık futbol oynayacaktır. Yüksek motivasyon ve öz güvenle oynayacaklarını düşünürsek hiçte kolay bir maç olmayacaktır.Beklerinin sık sık ileri çıktıklarını düşünürsek hücum oyuncularımız boş alanları rahatlıkla bulabilir.Ben bu maçta Traore’ninde takıma dönecek olmasından dolayı daha derli toplu, motivasyon olarak üst düzeyde olacaklarını, üst düzey bir performans göstereceğine inanıyorum. Yeter ki Hataysporu buralara getiren oyun anlayışımızdan vazgeçmeyelim. Biz kendi futbolumuzu oynarsak bu maçı zorda olsa kazanırız diyorum. En büyük eksiğimiz savunmada Adekugbe ve sezon başından beri müthiş oynayan, Trabzonspor’unda  kadrosuna katmak istediği Fatih. Özellikle Fatih’in yokluğunu çok hissedeceğiz.

-A.Hatayspor’da şu an için,Burakcan ve Mehdi sakat. Fatih Cezalı.

– Giresunsporda Eren sakat.Cezalı oyuncu bulunmuyor.

– A.Hatayspor alıştığımız gerçek kimliğine bürünüp, kendi oyununu oynayıp, rakibin boş bıraktığı alanları değerlendirirse bu maçtan 3 puanla ayrılacaktır. Ligde tehlikeli bölgeden uzaklaşmak isteyen Giresunspor  sahasındaki maçı kazanmak isteycektir. Cumartesi  günü ,temposu yüksek, mücadele seviyesi üst düzeyde, çekişmeli,keyifli  ve takımımızın 3 puanla ayrılacağı bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 2 – Giresunspor 1

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu