MAÇ ÖNÜ ATAKAŞ HATAYSPOR – Y.MALATYASPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

-Süper ligin 27.haftasında A.Hatayspor Pazar  günü Saat 16.00’da Y.Malatyaspor ile karşılaşacak.

-A.Hatayspor  geçen  maçta Fenerbahçe’ye mağlup olmuştu. Takımımız 12 galibiyet,11 mağlubiyet ve 3 beraberlik ile topladığı 39 puanla 8.sırada yer alıyor. A.Hatayspor 37 gol atıp 41 gol yedi .Takımımız iç sahada 12 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik  ve 3 mağlubiyet aldı.  Y.Malatyaspor ise 4 galibiyet ve 5 beraberlik ve 17 mağlubiyet aldı. 20 gol atarken, kalesinde 43 gol gördü ve 17 puanla 20.sırada yer aldı. Rakibimiz dış sahada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Deplasmanda sadece 4 gol attılar ve 15 maçtır kazanamıyorlar İlk maçta A.Hatayspor  Y.Malatyaspor’u deplasmanda 2-0 mağlup etmişti.

– Pazar günü kağıt üzerinde kolay gibi görünse de tehlikeli bir maça çıkacağız. Rakip  lige çok kötü bir başlangıç yaptı ve öyle de devam ediyor. Ligin en az kazanan, en az gol atan ve en çok gol yiyen takımlarından. Düşme korkusunu en fazla hisseden takımların başında geliyor. Hatta mucize olmazsa lige veda edecek ilk takım olma yolunda gidiyorlar. 15 maçtır kazanamıyorlar.  Düşmeyi kabullenmiş olacaklar ki oyuncuları Adem Büyük’ü teknik direktör-oyuncu olarak takımın başına getirdiler. Rakip moral motivasyon anlamında iyi durumda değil. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Hedefi olmayan takımlar her zaman tehlikeli olur. Bundan dolayı Rakip takım sahaya rahat çıkacaktır.Biz ise son oynadığımız maçta alınan mağlubiyetle bir ileri iki geri skorlar almaya devam ediyoruz. Artık ligin devamında bu şekilde devam edecek gibi. Normal şartlarda sahamızda seyircimiz önünde rahat kazanacağımız bir maç. Yine de temkinli olmakta fayda var. Hiç bir müsabaka oynanmadan kazanılmaz. Bu anlamda hızlı başlayıp erken gol ile rakibin direncini hemen kırmalıyız. Böyle maçlarda gol gecikince takımların direnci artar.Devre arasında yakından tanıdığımız Ryaen Aabid takımdan ayrıldı.Takımın başına geçen Adem Büyük henüz katkı vermedi. Zaten antrenörlük tecrübesi olmayan biri. Takım olmakta sıkıntı çekiyorlar ve sonuca gitmekte zorlanıyorlar. Topa sahip olma ve koşu mesafesi olarak ligin en kötü ekiplerinden. Ligin sonlarına yaklaşırken en önemli küme düşmeye aday takımlarından bir tanesi . Yine de ne olursa olsun yüksek tempoda mücadele edeceklerini ve puan ya da puanlar için  için sahaya çıkacaklarını düşünüyorum. Kaybedecek bir şeyleri yok. Bizim maçta oyunu kilitleyip fırsat golü ve ya fazla risk almadan kontrataklarla gol arayacağını tahmin ediyorum. Çünkü bizim gibi açık alanı seven bir takıma açık futbolu tercih edeceklerini sanmıyorum. Geride kalan 27 maçta bitiricilik noktasında sıkıntı yaşadıkları gibi savunmada da istedikleri noktada değiller. Hemen her maçta gol yiyorlar. Ligimizin iyi golcülerinden bir olan Adem Büyük en tehlikeli oyuncuları.  Gerçi takımın başına geçtikten sonra daha çok kulübede bekleyen Adem, ceza sahasında çok etkili. Hem hava topları hem son vuruşları çok iyi. Savunmamız oyuncuya ekstra önlem almalı. Savunmada çok fazla güven verdikleri söylenemez. Bu yüzden bu maçta fazlaca pozisyona girebiliriz.

-A.Hatayspor,  geçen maçta Fenerbahçe’ye mağlup olarak  istikrarsız sonuçları almaya devam etti. Daha önümüzde 12 maç var ama sanki takımda yönetimden tutun da hocaya kadar bizden bu kadar der gibi bir hava var. Lig bitse de gitsek durumu var. Takımın havası eskisi gibi değil. Kazanma alışkanlığımızı kaybettik. Mücadele gücümüz çok düştü. Skoru kabullenme anlayışı var. Açıkçası doğru yaptığımız  işleri yapmaz olduk. Takım her geçen hafta geriye gidiyor. Fenerbahçe   maçında oyunu geniş alana yayamadık. Kanatları hiç kullanamadık desek yeridir. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik.Fatih’in cezalı oluşu ve maç içinde Burak’ın sakatlanması stoper mevkiinde bizi çok zorladı. Böyle olunca ve  rakipte eline geçen fırsatı iyi değerlendirdi.  Y.Malatyaspor maçında Özellikle kaptığımız toplarla geçiş hücumlarını etkili kullanırsak bu maçtan galibiyetle ayrılırız. Bu maçtaki en büyük eksiğimiz Burak ve Fatih.

-A.Hatayspor’da şu an için Burak ve Burakcan sakat. Diof’un hafif sakatlığı devam ediyor ve maç gününe kadar hazır olacağı ile ilgili bilgi var. Fatih ise cezalı.

– Y.Malatyaspor’da cezalı oyuncu bulunmuyor.Tetteh,Mallan, Mounir Chouiar,Kenan Özer sakat.

– A.Hatayspor maça iyi konsantre olursa bu maçtan 3 puanla ayrılacaktır. Ligde istediği sonuçları alamayan Y.Malatyaspor’da en azından 1 puan hesabı içinde olacaktır. Her anlamda rakibe göre iyi durumdayız. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz ama Fenerbahçe mağlubiyetini telafi edeceğimiz bir maç olabilir. Rakip bize göre daha az stresli sahaya çıkacak. Rakibimiz  bu  zor maçta kendi oyununu oynamaktan çok bizim oyunu bozma anlayışıyla sahaya çıkacağını düşünüyorum. Bu anlamda fazla risk alacaklarını düşünmüyorum. Takımımız sabırlı oynayıp iyi bir şekilde uyguladığı hızlı hücumları değerlendirirse sahamızda  istediği sonucu alır. Özellikle ilk golü erken bulursak maç bizim daha kolay hale gelir. Pazar günü temposu düşük, pozisyonu fazla ve Atakaş Hatayspor’umuzun galibiyeti ile sonuçlanacak  bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 2 – Y.Malatyaspor  0

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu