MAÇ ÖNÜ ATAKAŞ HATAYSPOR – KONYASPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

-Süper ligin 18.haftasında A.Hatayspor Çarşamba günü Saat 17.00’da Konyaspor ile karşılaşacak.

-Takımımız 17 hafta sonunda 9 galibiyet,6 mağlubiyet ve 2 beraberlik ile topladığı 29 puanla 4.sırada bulunuyor. A.Hatayspor 25 gol atıp 20 gol yedi.Takımımız iç sahada 8 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Konyaspor ise  oynadığı 17 maçta 9 galibiyet,6 beraberlik  ve 2 mağlubiyet aldı.28 gol atarken, kalesinde 14 gol gördü ve 33 puanla 2.sırada bulunuyor. Rakibimiz dış sahada 8 maçta 3 galibiyet,3 beraberlik aldı ve 2 mağlubiyet aldı.

– Sezonun flaş takımlarından birisi olan ve ligde lider Trabzonspor’un arkasından 2. sırada yer alan Konyaspor cephesinde moraller oldukça yüksek. Bu sezonki başarının da etkisi ile başarılarıyla övündüğümüz Hatay’ımızın gururu  İlhan Palut hocamızın adı artık büyük takımlarla anılmaya bile başlanmış durumda. Ligde tüm istatistiklerde .Trabzonspordan sonra zirvedeler. Zaten buna paralel olarak 2.sıradalar ve geçen  hafta arkadaki takımlarla puan farkını açtılar.Uzun yıllar ligde iyi bir uyum yakaladılar, sonra ellerine gelen şampiyon olamasa bile ilk iki  fırsatını tepmek istemiyorlar. Konyaspor son ligde son hafta Antalyaspor’u son dakikalarda attığı golle 1-0 mağlup etti. Geçiş oyunlarındaki dinamiği ve kararlılığı rakiplerine karşı üstünlük sağlıyor. Disiplinli, mücadeleci,skor ne olursa olsun maçı bırakmayan oyun anlayışı ve oyunu geride oynayan takımlara karşı maçın favorisi bir takım. Bu anlamda bizim Trabzonspor maçının ilk yarısındaki geride kabul eden bir anlayışla sahada olmamamız gerekiyor. Biz ise geçen maçta Trabzonspora kaybettik. Normal şartlarda lider takıma yenilmek anormal bir durum değil ama şunu da kabul edelim ki  maçın ilk yarısında ki kadro tercihi ve taktik anlayış ile maçı kaybettik. Burda bizi üzen ilk yarıda rakip kaleye hiç gidemeyişimizdi. Maçın ikici yarısında bu hatayı gören Ömer hoca oyuncu değişikleri ile birlikte bildiğimiz taktik anlayışa dönünce maçı dengeledik. Tabi Trabzonspor gibi güçlü bir takıma karşı 2 farklı geriye düşmek ve sonrasında maçı çevirmek kolay değildi.Yine de bu maçı unutup Konyaspor maçına odaklanmalıyız. Rakip Sıralama anlamanda bizim en büyük rakiplerimizden.

-Konyaspor Süper ligin iyi, mücadeleci ve en uyumlu bir takımlarından. İsim isim baktığımızda öyle yıldız isimleri görmesekte takım oyunu ve taktik disiplinle ligin en tehlikeli takımlarından. Bu takıma bu futbolu oynatan İlhan hoca büyük bir iş çıkarıyor.Kolay pozisyon bulup sonuca gitmede başarılılar. Savunmada ise zor poziyon veriyorlar.İlhan hoca genel anlamda açık futbol oynatmayı seven,öncelikle savunmayı düşünen, sistemli disiplini ön planda tutan biri olarak biliyoruz.Oyunun iki yönünü de çok iyi oynatıyor. Alınan galibiyetler ve iyi futbol takımda özgüveni üst seviyeye çıkardı. Konyaspor savunma ve orta saha hattını etkili kullanan bir takım. En büyük eksikleri bazı maçlarda pozisyon bulsalarda sonuca gitmede zorlanmaları diyebiliriz. En etkili oyuncuları Kalede Sehiç, Savunmada Abdulkadir,Sağ  bek Skubiç, Soner Dikmen , Amir Hadziahmetovic ,Serdar Gürler , Sokol Cikalleshi , Endri Cekici ,sol bek Guilherme diyebiliriz.Kaleci Sehiç benimde çok beğendiğim ligimizin iyi kalecilerinden.Bir çok maçta yaptığı kritik kurtarışlarla takımına puanlar kazandırdı.Stoper Abdulkadir hem hava toplarında hem de kademe anlayışı olarak güçlü ve iyi bir stoper. Bekleri Skubiç ,Guilherme savunmadaki başarılı performanslarının yanı sıra hücumda da çok etkililer. Sık sık bindirmeler yaparak hücuma destek veriyorlar. Zaten Guilherme şu zamana kadar takımına 2 gol 3 asistlik bir katlı sağladı. Bir bek oyuncusu için çok iyi bir performans. Serdar Gürler ise Konyaspor’da kendi buldu diyebiliriz. Yıllardır ligimizde oynayan Serdar saman alevi gibi performansları vardı. Bir türlü devamlılığı sağlayamıyordu. Am bu sezon İlhan hoca ile birlikte ikinci baharını yaşıyor diyebiliriz. Serdar kolay adam eksilebilen, takım oyununa ayak uyduran,asist ve golle tamamlayan bir oyuncu. Şuan ligde 4 gol ve 5 asistle takımına en çok katkıyı veren oyuncu. Bu performansını devam ettirirse Mart ayında milli takımın kapısını aralar.Amir Hadziahmetovic ve Soner Dikmen orta sahada takımı yönlendiren ve aynı zamanda yaptıkları baskıyla savunma anlamında da takıma katkı sağlayan oyuncular. Forvet Cekici ve Cikalleshi forvet hattında sürekli hareket halinde olan bu yönleriyle stoperleri yoran ve aynı zamanda savunmanın dengesini bozan oyuncular. Bu oyunculara çok dikkat etmeliyiz. Özellikle kanatları iyi kullandıklarından beklerimiz çok dikkatli olmalı.

-A.Hatayspor, geçen maçta kısıtlı kadro ve eksik oyuncularımızın da etkisiyle Trabzonspora mağlup olmuştuk. Dar kadronun sıkıntısı bu haftalarda fazlasıyla hissediyoruz. Takımın önemli isimleri Traore,Mehdi ve Onur’un olmayışı bizim işleyen düzenimizi son derece etkiledi. Son haftalarda ideal on birimizle maçlara çıkamıyoruz. Hal böyleyken Ömer hoca elindeki oyuncularla çıkış arıyor ama maalesef kötü futbol ve skorları engelleyemiyor. Takım ilk 12 hafta ligin en sert, en dirençli ve en tehlikeli takımlarından biriydi. Son 6 hafta inanılmaz bir düşüş yaşıyoruz. Bir an önce sakat oyuncularımızın iyileşmesini ve devre arası transfer sezonunu bekliyoruz. Açıkçası son haftalarda cepten yedik. Orta sahada Ruben Riberio, Traore,Boudjemaa ve Onur’un yokluğunda tüm yükü omuzlamaya çalışıyor.

-Şunu söylemeliyim ki Konyaspor bu maçta beraberliği düşünmeyecektir. Bu nedenle açık futbol oynayacaktır. Yüksek motivasyon ve öz güvenle oynayacaklarını düşünürsek hiçte kolay maç olmayacağı kesin. Beklerinin sık sık ileri çıktıklarını düşünürsek hücum oyuncularımız boş alanlar bulmakta zorlanmayacaktır. Ben bu maçta oyuncularımızın motivasyon olarak üst düzeyede olacaklarını, sahaya varını, yoğunu koyacaklarını  üst düzey bir performans göstereceğine inanıyorum. Orta sahada Ruben Riberio’ya yine büyük iş düşecek. Bu oyuncumuza ekstra önlem alacaklarını düşünüyorum. Yeter ki Hataysporu bulara getiren oyun anlayışımızdan vazgeçmeyelim. Biz kendi futbolumuzu oynarsak bu maçı zorda olsa kazanacağımızı düşünüyorum. Yalnız Ömer hoca Falette tercihinden vazgeçmeli, gerçek bir sağ bek olan Popov’a şans vermeli. Bu sezon savunma hattında başarıyla oynayan Fatih-Burak ikilisini bozmamalı.

-A.Hatayspor’da şu an için Onur iyileşti ama henüz hazır değil. Traore, Kamil Ahmet,Burakcan ve Mehdi sakat. Cezalı oyuncumuz bulunmuyor.

– Konyasporda  sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

– A.Hatayspor geçen yıldan beri bildiğimiz gerçek kimliğine bürünüp, her zamanki gibi kendi oyununu oynayıp, rakibin boş bıraktığı alanları değerlendirirse bu maçtan 3 puanla ayrılacaktır.Ben bu maçı 3 ihtimalli bir müsabaka olarak görüyorum. Ligde Trabzonspordan kopmak istemeyen Konyaspor en azından mağlup olmak istemeyecektir.Ligin pozitif futbol oynayan 2 takımın mücadelesi izlenmeye değer olacak. İlhan hocanın takımdan ayrıldıktan sonra ilk kez Hatayspor taraftarının önüne çıkacağı hem taraftar için hem de İlhan hoca için duygusal bir müsabaka olacak. Çarşamba  günü sonucu merakla beklenen maçta,temposu yüksek, mücadele seviyesi üst düzeyde, çekişmeli. bol gollü,keyifli  ve takımımızın 3 puanla ayrılacağı bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 2 – Konyaspor 1

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu