MAÇ ÖNÜ ATAKAŞ HATAYSPOR –GAZİANTEP FK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Süper ligin 9.haftasında A.Hatayspor Pazartesi  günü Saat 20.00’da Gaziantep Fk  ile sahasında karşılaşacak.

-A.Hatayspor  geçen  maçta Y.Malatyaspor’u rahat bir oyunla 2-0 mağlup etmişti. Takımımız 8 hafta sonunda 5 galibiyet,2 mağlubiyet ve 1 beraberlik ile topladığı 16 puanla 4.sırada yer alıyor. A.Hatayspor 8 maçta 16 gol atıp 6 gol yedi  ve +10 averajla ligin en iyi averajına sahip takımı konumunda. Takımımız iç sahada 4 maçta 2 galibiyet,1 beraberlik  ve 1 mağlubiyet aldı. Gaziantep Fk  oynadığı 8 maçta 3 galibiyet,2 beraberlik  ve 3 mağlubiyet aldı. 10 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü ve 11 puanla 12.sırada yer aldı. Rakibimiz dış sahada 4 maçta henüz galibiyet alamazken, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Gaziantep Fk geçen maç Altay’ı 4-0 mağlup etti. Geçen sezon A.Hatayspor  Gaziantep Fk ‘ye rakip olduğu iki maçın birinde berabere kalırken, birini kaybetmişti.

– Milli maç arasından sonra yine zor bir maça çıkacağız. Rakibimiz sezona istediği gibi başlayamadı. Özellikle deplasmanda galibiyetleri yok ve bu durum onları ligde istedikleri yere taşıyamadı.Rakip son maçta ligin flaş takımı Altay’ı farklı mağlup ederek moral buldu.Bizim maça da çok ciddi hazırlandıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Kadro olarak ligin iyi takımlarından olan Gaziantep Fk hiç şüphe yok ki bizim maçta alacakları galibiyetle üst sıralara tırmanmak isteyeceklerdir. Bu anlamda zor maç olacağı kesin. Bu yıl kadroda büyük bir değişime gitmediler diyebiliriz.Morais,Tetteh,Souza,Güray Vural,Mirallas ve Kana Bıyık gibi oyuncuları gönderip, yerlerine Steven Caulker, João Figueiredo,Recep Niyaz, Angelo Sagal, Torgeir Börven, Ahmed El Messaoudi gibi oyuncuları takıma kattılar. Gaziantep Fk ‘yi sezon başında takımın başına geçen Erol Bulut çalıştırıyor. Erol hoca genel anlamda disiplinli, pozitif futbol oynatan, pas oyununa dayalı bir anlayışa sahip. Rakip geçen sezon özellikle ligin ilk yarısında çok başarılı maçlar çıkardı. Bu yıl ise inişli çıkışlı bir performans sergiliyorlar. Deplasmanda kazanmada sıkıntı çekiyorlar ve sonuca gitmekte zorlanıyorlar. Muhammet Demir, Alexandru Maxim, Recep Niyaz,Angelo Sagal,Börven ve Dicko gibi Ligin kaliteli ayaklarına sahip olmalarına rağmen gol yollarında yeterince iyi değiller. Yedikleri gol sayısı itibariyle de ligin orta sırada yer alan takımlarından. Ligin henüz başı,iyi başlamasalarda ilerleyen haftalarda üst sıralarda yer alacağına inandığım ekiplerden. Bizim maçı çıkış maçı olarak görüp yüksek tempoda mücadele edeceklerini ve kazanmak için sahaya çıkacaklarını, en azından 1 puan için oynayacaklarını düşünüyorum. Bizim maçta oyunu çirkinleştirmeden açık futbol oynayacaklardır. Geride kalan 8 maçta bitiricilik noktasında sıkıntı yaşasalar da çok iyi oyunculara sahipler ve bu oyuncular her an patlama yapabilir. Genellikle 4-2-3-1 düzeninde oynuyorlar.  Kadrolarında ligin tecrübeli isimleri olan Muhammet Demir, Maxim , Dicko,Recep Niyaz ve Sagal gibi oyuncular bize her an sorun çıkartabilirler. Yukarıda saydığımız oyunculara özellikle sağ kanatta oynayan Sagal ve Forvet Maxim’e çok dikkat etmemiz gerekir. Bu oyunculara boş alanlar bırakırsak çok çabuk pozisyona girerler. Savunmamız bu  oyunculara ekstra önlem almalı. Savunmada Coulker ve Tosca iyi işler çıkarıyorlar. Kalede Güven ligin iyi kalecilerinden. Savunmayı aşmamız biraz zor olacak gibi. Yine de rakibin açık futbol oynayacağını düşünürsek bu maçta da fazlaca pozisyona girebiliriz.

-A.Hatayspor,  geçen maçta Y.Malatyaspor maçında çok rahat ve iyi futbolla net bir galibiyet almıştı. Üstelik Diouf’un olmadığı bir maçı kazanmak çok önemliydi. Bu maçta kaptan tekrar yerine dönecek. EL Kaabi gittikçe formunu yükseltiyor. Kale ve savunmamız emin ellerde. Bu maçta orta sahamıza çok iş düşecek. İlk 8 hafta itibariyle atılan gol,yenilen gol ve averaj anlamında ligin en iyi takımlarından biriyiz. Takım bir birine alıştıkça daha iyi oynamaya başladı. Liderin 3 puan gerisindeyiz ve bu hafta Trabzonspor – Fenerbahçe maçı var. Bu maçın sonucuna göre alacağımız bir galibiyet bizi ilk üçün içine atar. Biz ne olursa olsun oyun anlayışımızdan taviz vermeden lige devam etmeliyiz. Zaten bu mütevazi kadroyla buralarda,bu seviyelerde olmak büyük başarı. Biz doğru yoldayız ve doğru işleri yapmaya devam etmeliyiz. Takım her geçen hafta üstüne koyarak gidiyor. Rakip bu maçta Lobjanidze, El Kaabi, Traore ve Diouf’a önlem alacaktır. Burada Riberio,Onur ve beklerimize oyunu açmamız için çok iş düşecek. Mücadele etme gücümüz üst seviyelerde ve geri adım atmayan bir takımız. Özellikle kaptığımız toplarla geçiş hücumlarını etkili kullanırsak bu maçtan da galibiyetle ayrılırız. Bu maçtaki en büyük eksiğimiz yükselen formuyla dikkat çeken Mehdi ve Dylan-Saint Luis olacak. Onur’un durumuda belirsiz. Yine de  Ömer hoca eksiklere rağmen takımı en iyi şekilde maça hazırlayacaktır. Çünkü Ömer hoca takımını çok iyi tanıyor ve elindeki malzemeye göre takımını hazırlıyor.

-A.Hatayspor’da şu an için Onur ve Sackey sakat. Mehdi Boudjemaa cezalı. Dylan-Saint Louis eşi doğum yaptığından bu maçta yer alamayacak.

– Gaziantep Fk’de cezalı oyuncu bulunmuyor. Jefferson’un ise sakatlığı bulunuyor.

– A.Hatayspor maça iyi konsantre olursa bu maçtan puan ya da  puanlarla ayrılacaktır. Ligde istediği sonuçları alamayan Gaziantep Fk’de en azından 1 puan hesabı içinde olacaktır. Her anlamda rakibe göre moral motivasyon anlamında iyi durumdayız. Rakip bize göre daha stresli sahaya çıkacak. Rakibimiz  bu  zor maçta kendi oyununu bize kabul ettirmeye çalışacaktır. Bu anlamda fazla risk alacaktır. Rakip ne olursa olsun son dakikaya kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğini düşünürsek zor  maç olacağı kesin. Takımımız sabırlı oynayıp iyi bir şekilde uyguladığı hızlı hücumları değerlendirirse sahamızda istediği sonucu alır. Özellikle ilk golü biz bulursak maç bizim daha kolay hale gelir. Pazartesi  günü temposu yüksek, pozisyonu fazla ve Atakaş Hatayspor’umuzun galibiyeti ile sonuçlanacak  bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 2 – Gaziantep Fk 1

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu