MAÇ ÖNÜ – ATAKAŞ HATAYSPOR – F.KARAGÜMRÜK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

-Süper ligin 29.haftasında A.Hatayspor Cumartesi  günü Saat 13:30’da F.Karagümrük  ile karşılaşacak.

-A.Hatayspor  geçen  maçta Gaziantep Fk ile 2-2 berabere kalmıştı. Takımımız 13 galibiyet,11 mağlubiyet ve 4 beraberlik ile topladığı 43 puanla 8.sırada bulunuyor. A.Hatayspor 44 gol atıp 45 gol yedi . Takımımız iç sahada 8 galibiyet, 2 beraberlik  ve 3 mağlubiyet aldı. F.Karagümrük  ise 11 galibiyet,7 beraberlik  ve 10 mağlubiyet aldı. 33 gol atarken, kalesinde 40 gol gördü ve 40 puanla 9.sırada. Rakibimiz dış sahada, 5 galibiyet,7 mağlubiyet  ve 2 beraberlik aldı. F.Karagümrük  geçen maç Altay ile berabere kaldı. İlk yarıda oynanan maç berabere bitmişti.

– Gaziantep maçından sonra yine zor bir maça çıkacağız. Fikstürün en zor dönemindeyiz. Geçen maç Gaziantep, bu hafta  F.Karagümrük  ve haftaya Beşiktaş maçları var. Bu zor dönemin ilk maçını berabere bitirdik.Rakibimiz bizim gibi süper lige çıktıktan sonra iki yıldır iyi işler yapıyor.  Ligin iyi futbol oynayan takımlarından. Açık futbol pasa dayalı futbolu benimseyen,oyunu çirkinleştirmeden pozitif futbol anlayışına sahipler. Onlar için iç saha ,dış saha ayrımı yok. Her maça aynı felsefe ile çıkıyorlar. Ligde bizim 3 puan gerimizdeler .Bizden alacakları 3 puanla sıralamada bizi yakalamak isteyeceklerdir. Bu anlamda bizim maça çok ciddi hazırlandıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Hem oyun hem de  kadro olarak ligin iyi ve beğendiğim  takımlarından. F.Karagümrk’ü geçen sezon ortasında  takımın başına geçen Volkan Aslan çalıştırıyor. Volkan Aslan  Farioli’nin sistemini  genel anlamda değiştirmedi. Farioli dönemimde pasa dayalı düzeni biraz azalttı. Rakip sezon içinde zaman zaman flaş sonuçlar aldı. Bunun en büyük örneğini 2 hafta önce ligin formda takımı Başakşehir’i yenerek gösterdi.Ligin ne yapacağı belli olmayan takımlarından. Kalede Viviano, Savunmada Balkoveç, sol bek Caner , orta sahada takımın beyni Biglia, forvet oyuncuları Pesiç ve Ahmed Musa gibi Ligin kaliteli ayaklarına sahipler ve her an tehlike oluşturacak isimler. Ligin en çok gol atan oyuncularından Pesiç,onu besleyen Ahmed Musa, Bistroviç ve Biglia ’ya çok dikkat etmeliyiz. Lucas Biglia savunma ile hücumun bağlantısını sağlayan kilit bir oyuncu. Bu oyuncunun hareket alanını kısıtlamak gerekiyor. Takım 90 dakika skor ne olursa olsun oyun anlayışından vazgeçmeyen bir ekip. Ligin sonlarına yaklaşırken üst sıralardan kopmak istemiyorlar. Düşme korkuları yok ve bizim gibi bu konuda rahatlar. Bizim maçı üst sıralarda yer almak için hedef olarak görüp yüksek tempoda mücadele edeceklerini ve en azından 1 puan için sahaya çıkacaklarını düşünüyorum. Oyunu çirkinleştirmeden açık futbol oynayacaklardır. Savunmamıza ve orta sahamıza çok fazla iş düşeceği bir maç. Rakibin açık futbol oynayacağını düşünürsek bu maçta da fazlaca pozisyona girebiliriz.

-A.Hatayspor,  geçen maçta  kısmen zorlansa da berabere kaldı . Tempolu ve özellikle son 15 dakikası heyecan dolu geçen maçta 1 puan aldık. Maçı kazanacak pozisyonları da bul ancak son vuruşlarda etkisiz olunca başarılı olamadık. Maçı Gaziantep takımı da kazanabilirdi. İki takıma da gitti geldi maç. Kalemiz emin ellerde ancak savunmamız eski formunda değil. Ligin ilk bölümünde bırakın gol yemeyi pozisyon dahi zor veren bir savunma hattı varken şimdi her maç gol yiyen bir savunma hattına döndü. Bunda geri dörtlüde oynayan oyuncuların sık sık değişmesi en büyük etken. 28. hafta itibariyle en çok gol atan takımlarından biriyiz ancak yenilen gol anlamında da ligin en kötülerinden biriyiz. Üçüncü sırada bulunan Başakşehir ile aramızda 4 puan var. Alınacak her galibiyet bizi daha yukarılara çıkaracaktır. Zaten bu mütevazi kadroyla buralarda,bu seviyelerde olmak büyük başarı.Cumartesi günü Riberio,Onur, iyileşirse Benzia ve beklerimize oyunu açmamız için çok iş düşecek. Riberio konusunda Ömer hoca bir an önce çözüm bulmalı. Bu oyuncu takım için çok önemli. Ancak takım disiplinini bozuyorsa gereken de yapılmalı. Benim önceliğim oyuncuyu öncelikle kazanmak yönünde. Ne olursa olsun sorun büyümeden bitirilmeli. Yoksa bu durum takıma zarar verir. Mücadele etme gücümüz üst seviyelerde olduğunda mağlup edilmesi zor bir takımız.Sabırlı,disiplinli oynarsak ve rakibin pas oyununu bozarsak istediğimiz sonucu alabiliriz.

-A.Hatayspor’da şu an için Benzia, Burakcan ve Traore sakat. Fatih’in cezası bitti ve cezalı oyuncumuz bulunmuyor.

– F.Karagümrükte de Emre Mor cezalı. Kerim Frei, Zukanovic ,Serhat,Baniya, Luckassen , Borini sakat.

– A.Hatayspor maça iyi konsantre olursa bu maçtan 3  puanla ayrılacaktır. Ligin dişli takımlarından olan ve iyi futbol oynayan F.Karagümrük ise maça en azından 1 puan hesabı ile çıkacaktır. Kazandıklarında sıralamada bizi yakalayıp daha üst sıralarda yer almak isteyeceklerinden yüksek motivasyonla oynayacaklardır. Bir birine benzeyen  denk iki takım. Tam da 3 ihtimalli bir maç tanımına uyan  bir müsabaka. Rakip ne olursa olsun son dakikaya kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğini düşünürsek zor  maç olacağı kesin. Takımımız sabırlı oynayıp iyi bir şekilde uyguladığı hızlı hücumları değerlendirirse dolu tribünler önünde istediği sonucu alır. Pazar günü bence haftanın en zevkli geçmeye aday maçlarından birinde, futbol kalitesi üst düzeyde,temposu yüksek, pozisyonu fazla ve Atakaş Hatayspor’umuzun galibiyetiyle sonuçlanacak  bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 2 –F.Karagümrük 1

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu