MAÇ ÖNÜ ATAKAŞ HATAYSPOR  – BAŞAKŞEHİR FK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

-Süper ligin 15.haftasında A.Hatayspor Pazar  günü Saat 16.00’da Başakşehir Fk ile karşılaşacak.

-A.Hatayspor  geçen maçta Sivasspora 4-0 mağlup olmuştu. Başakşehir ise ise Altay ile golsüz berabere kalmıştı. Geçen sezon oynan 2 maçıda A.Hatayspor kazanmıştı.

-Takımımız 14 hafta sonunda 8 galibiyet,4 mağlubiyet ve 2 beraberlik ile topladığı 26 puanla 3.sırada bulunuyor. A.Hatayspor 14 maçta 23 gol atıp 14 gol yedi.Takımımız iç sahada 7 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı ve sahasında son 3 maçını kazandı. Başakşehir Fk ise  oynadığı 14 maçta 7 galibiyet,1 beraberlik  ve 6 mağlubiyet aldı.20 gol atarken, kalesinde 16 gol gördü ve 22 puanla 6.sırada bulunuyor. Rakibimiz dış sahada 6 maçta 2 galibiyet, 4 mağlubiyet aldı ve son altı maçta mağlup olmadı. ( 5 g, 1 b)

– Başakşehir Fk maçı çok zor geçmeye aday bir müsabaka diyebiliriz. Rakibimiz her ne kadar lige çok  kötü sonuçlar alarak başlasa da teknik direktör değişikliğinden sonra toparlandı.Hoca değişikliğinden sonra oynadıkları hiçbir maçı kaybetmediler.

– Başakşehir Fk önceki sezon şampiyon olduktan sonra geçen yıl ligde son haftalarda kalmıştı. Bu yıl ise lige çok kötü başladılar ve Aykut Kocaman ile yollarını ayırdılar. Bana göre Süper ligin iyi kadrolarına sahipler. Ligin kolay pozisyon bulup sonuca gitmede başarılı takımlarından. 22 puanla artık ligin üst sıralarındalar ve bu seviyelerde kalmak istiyorlar. Takımı Emre Belözoğlu çalıştırıyor. Emre hoca Oyun disiplininden kolay kolay kopmayan ve her an hücumu düşünen,mücadelesi üst düzeyde bir takım oluşturdu. Başakşehir Fknin en etkili oyuncuları Edin Visca, Okaka, Ömer Ali Şahiner,Deniz Türüç,Aleksiç, Alexandru Epureanu , Ndayishimiye.Uzun yıllardır bu takımda oynayan ve takımın başarısında önemli bir yere sahip olan Edin Visça takımın her şeyi diyebiliriz. Adam eksiltme,asist, gol vurşularındaki becerisiyle ligin en iyi oyuncuları arasında. Bu oyuncuya kesinlikle çok dikkat etmemiz gerekiyor. Takıma bu yıl katılan Okaka Başakşehirin gol yükünü çekiyor. Attığı 7 golle süperlin en çok gol atan oyuncularfından bir tanesi. Ceza sahasında çok etkili. Fizik gücü üst düzeyde ve çok güçlü bir oyuncu. Bu oyuncuya da stoperlerimiz çok dikkat etmeli. Stoperde oynayan Epureanu Stoperde oynamasına rağmen özellikle duran toplarda ileriye çıkarak gol atabiliyor. Duran toplarda Fatih-Burak ikilisi Okaka ve Epureanu’ya  çok dikkat etmeli. Deniz Türüç sağ kanatta zaman zaman çok etki olabiliyor. Sözün özü rakibimiz kadro kalitesi anlamında ligin iyi takımlarından. Kaliteli ayaklara sahipler ve aldıkları üst üste galibiyetlerle öz güvenleri yerlerine geldi. Artık iyiden iyiye üst sıraları hedeflediklerinden bizden alacakları puanlarla daha da yukarılara çıkmak isteyeceklerdir.Bu anlamda bizim maça da çok ciddi hazırlandıklarını 3 puan için oynayacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

-A.Hatayspor,  geçen maçta hiç bir varlık gösteremediği müsabakada Sivasspora farklı mağlup olmuştu. Açıkçası unutmak isteyeceğimiz maçlardan bir tanesi oldu. Uzun zamandır takımımızı bu kadar silik ve etkisiz görmemiştik. Mağlup olduğu maçlarda dahi sahada ne yaptığını bilen,mücadelesi üst seviyede, oyun disiplininden kopmayan,ezilmeyen bir takımımız vardı ama bu takımı son maçta göremedik. Takımızın kötü oynamaya hakkı var ve bu maçta o hakkını kullandı diyelim. Sonuçta her maçı kazanacağız diye bir şey yok. Bu gibi mağlubiyetler sezon içerisinde her takımın başına gelir. Önemli olan hatalardan ders çıkarıp sonraki maçlarda aynı hataları yapmamak. Eminim ki oyuncularda bu mağlubiyetin üzüntüsünü fazlasıyla yaşamışlardır ve bunu telafi etmek için Başakşehir maçına hazırlanacaklardır. Hataysporu sezon başından beri iyi futbolunu övdüğümüz gibi kötü oynadığında da eleştirmek lazım.  Son oynanan maçlarda takımda düşüş olduğu açık.Bu durumun bir çok sebebi var. Bunların başında kadronun çok dar olması ve takımın yükünü belli başlı oyuncuların çekmesinden  kaynaklanıyor diyebiliriz. Ömer hocanın hamle oyuncusu fazla yok. Böyle olunca aynı oyunculara yük bindiğinde takım çok yıpranıyor. Devre arasına kadar en hasarla bu dönemi geçip takviyeler yapılırsa 2. Devre daha rahat maçlar izleriz. Başakşehir oyunun kontrolünü elinde tutup Visça ve Okaka ile etkili olmak isteyeceklerdir. Gelişigüzel  atak yapmayacaktır,en azından yenilmek istemeyecektir.Bu yüzden hücum oyuncularımız boş alanlar bulmakta zorlanabilir. Ben bu maçta oyuncularımızın geçen maçı telafi etmek için bir reaksiyon göstereceğine inanıyorum. Taraftarımızın da desteğiyle bu maça çok hırslı çıkacaklarını ve kazanacaklarını düşünüyorum.  Golü ne kadar erken bulursak maçın ilerleyen dakikalarında o kadar rahat oluruz. Saba Lobjanidze bu maçta artık kendine gelmeli. Orta sahada Ruben Riberio’nun olmayışı bizi olumsuz etkileyecektir. Bu bölgede Onur ve Riberio’nun olmadığı bir günde tüm yük Traore’nin üstünde olacaktır. Rakiplerimiz son maçlarda Traore’yi baskı altına alıp onun etkinliğini düşürdüğünü gördük. Bu maçta bu baskı daha fazla olacaktır. Diğer oyuncularımız Traore’ye yardımcı olmak zorundalar. Yoksa orta sahada zor anlar yaşarız.

-A.Hatayspor’da şu an için Onur iyileşti ama henüz hazır değil.. Ruben Riberio ise Cezalı.

– Başakşehirde sakat ve  cezalı oyuncu bulunmuyor.

– A.Hatayspor her zamanki gibi kendi oyununu oynayıp,rakibin boş bıraktığı alanları değerlendirirse bu maçtan 3 puanla ayrılacaktır. Oyunun kontrolünü eline alıp Lobjanidze ve El Kaabi gibi oyuncularımız dikkatli olursa bu zor maç istediğimiz gibi geçer.Ligde üst sıralarda kalmak isteyen ve çok formda olan Başakşehir için Hatay’dan alacakları 1 puan kötü sonuç olmayacaktır. Gerek oyun  ve gerekse kalite anlamında denk 2 takımın mücadelesi olacak. Haftalar ilerledikçe maçların zorluk derecesi artıyor. Bu anlamda zor maç olacağı kesin. Takımımız orta sahada iyi organize olup, rakibe boş alan bırakmazsa ve  iyi bir şekilde uyguladığı hızlı hücumları değerlendirirse 3 puanı alır. Pazar günü,temposu yüksek, mücadele seviyesi üst düzeyde ,zevkli, çekişmeli. keyifli  ve takımımızın galibiyetiyle sonuçlanacak bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 2 – Başakşehir  1

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu