MAÇ ÖNÜ ANTALYASPOR-ATAKAŞ HATAYSPOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Süper ligin 32.haftasında A.Hatayspor Pazartesi günü Saat 20:30’da Antalyaspor ile karşılaşacak.

-A.Hatayspor  geçen maçta A.Demirspor ile golsüz berabere kalmıştı. Antalyaspor ise deplasmanda Altayı 2-1 mağlup etti. Ligin ilk yarısında ki maçı 3-1 kazanmıştık.

-Takımımız 14 galibiyet,11 mağlubiyet ve 6 beraberlik ile topladığı 48 puanla 7.sırada bulunuyor. A.Hatayspor 48 gol atıp 46 gol yedi. Takımımız deplasmanda 16 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. Antalyaspor ise 12 galibiyet,8 beraberlik  ve 11 mağlubiyet aldı.36 gol atarken, kalesinde 37 gol gördü ve 44 puanla 9.sırada bulunuyor. Rakibimiz iç sahada 15 maçta 8 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı.

-Geçen hafta güneyin derbisinde  A.Demirspora ile berabere kalmıştık. Her ne kadar son maçımızda iyi oynamasakta mücadele anlamında iyiydik.Orta sahada Riberio ve Onur’un olmadığı maçta organize olmakta zorlandık. Fazla pozisyona giremedik. Rakibin oldukça iyi oynadığı ve bol pozisyona girdiği maçta savunmamız ve özellikle kalecimiz Münir’in ayakta kalmasıyla 1 puan aldık. Kazansak çok iyi olacaktı ama istediğimiz oyunu oynayamayınca 1 puana razı olduk. Sağlık olsun deyip önümüze bakalım. Takımız maçlara tam kadro çıkmaya başladıktan sonra tekrar bir ivme yakaladı. Son 5 maçtır mağlup olmuyoruz. Bu formunu devam ettirirse nispeten kolay olan fikstürde en azından ligi ilk beşin içinde bitireceğimizi düşünüyorum.

-Rakibimiz Antalyaspor uzun yıllardır süper ligde ve genellikle düşme hattı ile orta sıralarda gezen bir takım. Bir türlü istikrarlı sonuçları alamayınca sezonun ilk yarısında ,Ersun hoca ile yolları ayırıp cesur bir kararla tecrübeli oyuncuları Nuri Şahin’i takımın başına getirdiler. Nuri hoca ile hem oyun sistemi hem de takımın havası değişti. Takım iyi bir hava yakaladı ve daha derli toplu oynamaya başladı. Son 9 maçta mağlubiyetleri yok. Bu periyotta 6 galibiyet ve 3 beraberlik alarak üst sıralara iyiden iyiye tutunmaya başladılar. Açıkçası çok formda bir rakip bizi bekliyor. Nuri Şahin takımı sağlam ve sabırlı oynatıyor. Sürekli hücumu düşünmüyorlar ve daha çok ayağa pas oyunu ile mücadele ediyorlar. Hücumda en etkili oyuncuları Wright, Luiz Adriano, Ndao ve Fredy . Çok koşan, kanatları iyi kullanan,hemen hemen her yere ayak basan 3 futbolcu,topla çok iyi, çok rahat adam eksiltebilen yetenekte oyuncular. Düşme hattından kurtuldular ve gözlerini daha yukarılara diktiler.Bizden alacakları puanlarla sıralamada daha üst sıralarda olmayı isteyeceklerdir. Bu anlamda bizim maça da çok ciddi hazırlandıklarını ve 3 puan için oynayacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ndao, Luiz Adriano,Wrigt,Fredy  dışında genç yetenek Gökdeniz, Hakan Özmert,kalede tacrübeli Boffin,savunmada  Fedor Kudryashov ve Naldo gibi iyi oyunculara sahipler. Özellikle Ndao ve Luiz Adriano’un kanat bindirmeleri çok etkili. Bu oyuncuya açık alan bırakmamalıyız.Beklerimiz bu oyunculara çok dikkat etmeli. Orta sahada merkezde oynayan Fredy takımın beyni. Takımın hemen tüm atakları ondan başlıyor. Bu oyuncunun pas bağlantılarını kesip, ona rahat oynayacağı alan bırakmamalıyız. Onlar içinde zor maç ve açıkçası çekinerek sahaya çıkacaklardır. Bizim maçı üst sıralara tırmanmak için hedef olarak görüp buna göre sahaya çıkacaklarını düşünüyorum.

-A.Hatayspor,  geçen maçta A.Demirspor karşısında oyun anlayışı bakımından fazla etkili olamadı.Orta saha ve hücum oyuncularımız istediğimiz seviyede değildi. Orta sahada Riberio ve Onur olmayınca üretkenlik anlamında yetersiz kaldık. Orta sahada organize olamayınca hücum oyuncularımız maça hiç giremedi. Bu 2 oyuncumuzun eksikliğini çok hissettik. Rakip maç boyunca 2. Ve 3.bölgede sürekli  baskı yapınca bizim oyun kurmamızı engelledi. Belli başlı oyuncularımız olmadığında üretkenlik anlamında sıkıntı yaşıyoruz. Takım iyi ama kısıtlı, geniş ve iyi kadronun önemini iyi anlıyoruz. Takımın fizik gücü,mücadelesi, oyun disiplini, taktik anlayışı iyi olsa da bazen maç içinde düşüşler yaşıyoruz.. Takım savunmamızı tekrar oturttuk. Mücadele etme gücümüz üst seviyelerde olduğunda yenilmesi güç bir takımız.4. sıradaki Alanyaspor ile aramızda 4 puan var ve  bu maçta alacağımız bir galibiyet ile ilk 4 için daha iddialı hale geliriz.

-A.Hatayspor’da şu an için Traore sakat.  Boodjema ve Sackey cezalı.

– Antalyasporda  cezalı oyuncu bulunmuyor. Harun, Poli,Mehmedi ve Ufuk Akyol sakat.

– A.Hatayspor iyi konsantre olursa bu maçtan 3 puan ile ayrılacaktır. Ligde düşme hattından kurtulan ve daha üst basamaklara çıkmak isteyen Antalyaspor ise sahasında ki maça 3 puan hesabı ile çıkacaktır. Üst üste aldıkları galibiyetlerle bir hayli moralliler.Denk 2 takımın mücadelesi olacak. Az da olsa son haftalarda ki formu ve kendi sahasında oynamanın verdiği avantajla Antalyaspor bir adım önde diyebilirim. Ama unutmayalım ki koşmadan, mücadele etmeden hiçbir maç kazanılmaz. Sonuçta kolay maç yok. Bu anlamda zor maç olacağı kesin. Takımımız orta sahada iyi organize olup, rakibe boş alan bırakmazsa ve iyi bir şekilde uyguladığı hızlı hücumları değerlendirirse deplasmanda 3 puanı alır. Pozitif futbol oynayan 2 takımın mücadelesi izlenmeye değer olacak. Pazartesi günü temposu yüksek, pozisyonu bol,çekişmeli,keyifli ve takımımızın en azından mağlup olmayacağı bir müsabaka bekliyorum.

Skor tahminim  A.Hatayspor 2 –Antalyaspor 2

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu