LÜTFÜ SAVAŞ: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKMALI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 Gazeteciliğin büyük fedakârlık isteyen ve zor şartlarda yapılan bir kamu görevi  olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, “Basın, toplumsal bilincin oluşmasında önemli rol oynayan, kurumlar ve halk arasında bilgi akışını sağlayan demokrasinin en temel değerlerinden bir tanesidir.” Dedi. Savaş mesajında şunları söyledi;

“Basın emekçilerimiz, kamuoyunu aydınlatmak için gece gündüz demeden, zor şartlarda önemli bir görevi icra etmektedirler. Bundan dolayı halka doğru ve güvenilir bilgi aktarmayı amaç edinen gazetecilik, özveri gerektiren, ciddi sorumluluğu olan saygın mesleklerdendir. Basının toplumun sesi olma işlevini tam olarak yerine getirebilmesi için basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin bir an önce kaldırılması gerekmekte, tüm gazetecilerin özlük haklarına kavuşması sağlanmalıdır. 

Meslek ilkeleri ve halkımızın hassasiyetlerini dikkate alan, doğru haber üretmek için çalışan basın emekçilerine teşekkür ediyorum. Gazeteciliğin en önemli ilkeleri doğruluk ve tarafsızlıktan ödün vermeden kalemini hak, hakikat ve adaletten yana kullanan, gece gündüz gerçek peşinde koşan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım”.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu