Küncülü Helva Ramazan’ı Müjdeledi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ramazan aylarının vazgeçilmez lezzeti Küncülü Helva bolluk ve bereket ayının  arifesinde tezgahtaki yerini alarak adeta Ramazan ayını müjdeledi. Antakya’da bu lezzetli geleneği  en leziz  haliyle  yapan  ve 200 yıldan bu yana dededen toruna gelen bir miras şeklinde Küncülü Helva  üretimi yapan Fansa ailesi, Ramazan ayının başlamasına saatler  kala tezgahlarda yerini alan Antakya`nın önemli lezzetlerinden ve  simgelerinden biri olan Küncülü Helvanın startını verdiler. Dede Mehmet Sıddık Fansa,Oğlu Yunus Emre Fansa ve Torun Sadık  Fansa’nın Küncülü helva tezgasında renkli görüntüler oluşturdukları  Fansa Tatlıcılık Ramazanın ilk gününden yoğun ilgi görmeye başladı.

Uzun Çarşıda, küçücük bir dükkan içinde Küncülü Helva  üretimine başladıklarını belirten Mehmet Sıddık Fansa ve aile bireyleri, kendilerine gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Sadece Ramazan ayına özgü olarak ürettikleri bu helvanın oldukça meşakkatli aşamalardan geçilerek tezgaha konulduğunu belirten Mehmet Sıddık Fansa, ülke genelinde bir çok il yanı sıra, Almanya ve Belçika’ya da bu helvadan gönderdiklerini, oldukça rağbet gördüklerini dile getirdi. Üretimi geleneklere uygun olarak 65  yıllık özel bir makine ile yaptıklarını söyleyen Mehmet Sıddık Fansa, Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan bu lezzeti yine çocuklarına, torunlara aktararak yaşatmaya devam edeceklerini bildirdi. Bu lezzete önce tahin, şeker ve su karışımı ile başlanıyor. Bu karışık yaklaşık üç saat kaynatılarak kıvama getirildikten sonra içerisine kavrulmuş küncü eklenen karışım beyaz küncü ile yoğrulduktan sonra özel makineden geçirilerek yemeğe hazır hale getiriliyor.

İkinci Kuşak Küncülü Helva Ustası Şahap Fansa geride bıraktığımız iki Ramazan ayında Covid-19 salgını dolayısıyla işlerinin olumsuz bir biçimde etkilendiğinin altını çizerek başladığı açıklamasında bu yılda kullandıkları malzemelerin ücretlerindeki artışlardan bahsederek herkes küncülü helva alsın diye ellerinden geldiğince minimum kar ile satış fiyatlarını belirlediklerini vurgulayarak herkese hayırlı Ramazanlar diledi.

İftara yakın saatlerde müşterilerin kuyruğa girdiği Fansa Tatlıcılıkta günlük ortalama 150-200 kilogram küncülü helva üretip satılırken ,Küncülü helvayı Uygun fiyatı ile de müşterilerine sunan Fansa ailesi takdir toplamaya devam ediyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu