Konuk Gazeteciler Bayezid-i Bestami  Hz. Türbesini  Ziyaret Etti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

“Medya, Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları Projesi” kapsamda 13 ilden ilimize gelen 40 gazeteci Hatay programı kapsamında Kırıkhan İlçesi’nde bulunan Bayezid-i Bestâmî Hazretlerinin Türbesini ziyaret etti. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıllarda restore edilen Bayezid-i Bestâmî Hazretlerinin Türbesine gelen Kültür Sanat Muhabirleri Derneğinin gazetecileri  türbeyi tüm ayrıntıları ile gezerken bol bol da dua ettiler.

Hatay programının gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Hatay Birlik Vakfı Başkanı Mehmet İhsan Aydeğer’in de gazeteciler ile birlikte geldiği Bayezid-i Bestâmî Hazretlerinin Türbesi ziyaret programında görevli olan imam tarafından Bayezid-i Bestâmî Hazretleri hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Bayezid-i Bestâmî Hazretlerinin mezarı başında Kültür Sanat Muhabirleri Derneği  Gazetecilerine bilgilendirme yaptıktan sonra tüm ekibi çilehaneye götüren Hoca efendi bilgilendirmelerine burada devam etti.Daha sonra Bayezid-i Bestâmî Hazretlerinin Türbesininde namaz kılarak dua eden Kültür Sanat Muhabirleri Derneğinin gazetecileri  bilgilendirmelerinden dolayı  görevli imama teşekkür ettiler.

Hatay’a her anlamı ile hayran kaldıklarını ifade eden Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir,Bölge için önemli bir değer olan Bayezid-i Bestâmî Hazretlerinin Türbesini ziyaret etmenin kendilerine ayrı bir mutluluk verdiğinin altını çizerek misafirperverliklerinden dolayı görevli arkadaşlara teşekkür etti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu