KIRSAL KALKINMA PROJESİ KAPSAMINDA ÇİFTÇİLERE YÖNELİK EĞİTİMLER BAŞLADI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), kırsal kalkınma projesi kapsamında Hatay’daki kırsal alanların ekonomik değerini yükseltmek amacıyla tarım ve hayvancılık faaliyeti sürdüren çiftçilere destek veriyor.

HBB, Hatay’ın 15 ilçesinde çiftçiler ile kooperatiflere yönelik eğitim seminerleri düzenlenmeye başladı.

Faaliyete geçen eğitim programı kapsamında, Payas Arıcılar Birliği’nde çiftçilere arıcılık eğitimi verildi.

Eğitimde, HMKÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Gül tarafından arıcılık sektörü ve arı yetiştiriciliği hakkında slayt gösterimi eşliğinde bilgilendirme yapıldı.

Seminerde ayrıca HBB Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından Hatay’daki çiftçilerin yüzünü güldüren kırsal kalkınma projesi hakkında detaylı bilgi verildi.

Seminer sonunda arıcılık eğitimine katılan çiftçilere katılım belgesi verildi.

ÇİFTÇİLERDEN HBB’YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Eğitim seminerine katılan çiftçi Bestami Çalışkan, aldığı eğitim sayesinde arı yetiştirmeye başlamak istediğini söyledi ve emeği geçen HBB yetkililerine teşekkür etti.

Eğitim sonunda memnuniyetini dile getiren çiftçi Özgür Türkmen ise eğitimin çok verimli olduğunu ifade ederek önemli bilgiler edindiğini ve katkıda bulunan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

GÜL: “BİLGİ KAYNAKLARININ VATANDAŞ İLE BULUŞMASI SAĞLANDI”

Arıcılık eğitimini veren Öğretim Üyesi Gül, HBB ile 1 ay boyunca ortak düzenlenen eğitimlere üniversite olarak her zaman destekte bulunacaklarını beyan etti.

Ayrıca katılımcıların eğitim almak konusunda çok istekli olduğunu ifade eden Gül, üniversitedeki bilgi kaynaklarının vatandaş ile buluşturulmasından dolayı HBB yetkililerini tebrik ettiğini söyledi.

HBB tarafından yapılan açıklamada 1 ay boyunca Hatay genelinde devam edecek olan eğitimlerde katılımcılara hayvancılık, tarım ekonomisi, pazarlama, gıda ve meyvecilik sektörü hakkında eğitimler verileceği belirtildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu