Kırıkhan’da ‘Hafızlık İcazet Merasimi’ düzenlendi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kırıkhan İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kursları ile dışardan hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 113 kız öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, “Hafızlarımızı ve ailelerini tebrik ederim. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) ashabına Kur’an’ı ezberletir ve etrafındakilere Kur’an’ın anlamını anlatırdı. Kur’an’ın ne dediğini anlamak, bir mümin için farzdır.’ dedi.

Kur’an olmayan hayatın anlamsız olduğunu vurgulayan Martı, “Allahu Teala’nın bizden ne istediğini veya bize neleri yasakladığını Kur’an’dan öğreniriz. Kur’an iyiyle kötüyü, yanlışla doğruyu ayırt etmemizi sağlar. Kur’an’la yaşanan ilimle dolu bir hayat cennette son bulur. Kur’an’sız bir hayat anlamsız bir hayattır.” diye konuştu.

Program Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin’ın yaptığı dua sonrasında hafızlara belgeleriyle birlikte çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

İcazet merasimine Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, ilçe müftüleri, din görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu