KIRANŞAL: “SOSYAL MEDYA İLE BÜYÜK BİR İMTİHANDAYIZ”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

İlahiyatçı Yazar Abdulaziz Kıranşal bir dizi etkinliğe katılmak üzere Hatay’a geldi.

Önce Beyzade Fm Tv’ye konuk olan Kıranşal ardından Antakya TOBB Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi’nde daha sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

Katıldığı programlarda “Dijital dünyada kaybolan gençlik ve sosyal medya bağımlılığı” konusu üzerinde konuşan Abdulaziz Kıranşal “Günümüzde Müslümanlık kalitesi namaz, oruç, tesettür gibi ibadetlerin yanında internetle baş başa kaldığı zaman gösterdiğimiz tavırla da yakından ilişkilidir” dedi.

Sosyal medya ile olan ilişkimiz aslında bizim Müslümanlık kalitemizi bu ahir zamanda ortaya koyan temel göstergelerden bir tanesidir diyen Kıranşal şunları söyledi;

“Bugün, idealleri, hedefleri olan İslam’ı anlatan bir Müslüm olabiliriz. Kıldığımız namazlar, tuttuğumuz oruçlar, tesettürümüz ve tüm yaptığımız ibadetlere karşılık amel defterimize muhakkak bir şeyler yazılacak ama tüm bunların yanında bir Müslüman olarak bizim namazdaki duruşumuz gibi, sınırsız internetle baş başa kaldığımız zamanki duruşumuza da Rabbimiz bakacak ve değerlendirecek” dedi.

“SOSYAL MEDYADAKİ KUL HAKKI BİNLERCE KİŞİYİ KAPSIYOR”

Yazar Abdulaziz Kıranşal konuşmasını sonunda “Bugün insanlar günde ortalama 6 saat internette zaman geçiriyor. Orada geçirdiğimiz zamana da Rabbimiz bakacaktır. Bu sebeple, internet ve sosyal medya üzerinden büyük bir imtihan içerisindeyiz. Normal bir günah işlediğinizde bu günah sizi veya bir iki kişiyi kapsar. Ama sosyal medyada yalan veya iftira gibi başkasıyla ilgili şeyler paylaşarak kul hakkına girdiğiniz binlerce kişiden nasıl helallik alacaksınız. Tevbe etmeniz de yetmeyecektir. O yüzden buna çok dikkat etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu