Kerebiç&Köpüğü Birde Tahinle Deneyin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay mutfağının meşhur lezzetleri arasında birbirini tamamlayan lezzetler olarak bilinen Kerebiç ve köpük ikilisine son günlerde tahinde eşlik etmeye başladı. Bu üçlünün bir araya gelmesi ile oluşan lezzet aynı zamanda sağladığı fayda ile dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. Osmanlı mutfağının vazgeçilmezlerinden olan Köpük bir çok yerde tahin ile birlikte tüketilen bir lezzet olarak karşımıza çıkarken Antakya’da Kerebiç ile birlikte yıllardan bu yana tüketilen köpüğü tahinle buluşturan Fansa Tatlıcılık bu lezzeti ile de herkesten tam not aldı.

Tamamen doğal malzemelerden yapılan Kerebiç ,Köpük ve Tahin ile birlikte tüketildiğinde tam bir şifa deposu olmaktadır diyen Fansa Tatlıcılık İşletmecisi Şahap Fansa yaptığı açıklamasında:” Köpük helvasını geleneksel yöntemler ile hazırlayan az sayıdaki işletmelerden biriyiz.İşin ustası olan Azmi Ustamızdan devraldığımız bayrağı 3.kuşak olarak en iyi biçimde taşımaktayız.Köpük zahmetli bir tatlıdır. 3 saat ateşin karşısından ayrılmadan ortaya çıkan bir lezzettir.Mide dostu gıdalar arasında yer alan Çöğen Otundan yapılan Köpük kış mevsimi geldiğinde vatandaşlarımız tarafından üşümemek,Midelerini üşütmemek ve midedeki şişkinliği almak üzere tüketilmektedir.Tahin ise Kemik sağlığını destekler,Bağışıklık sistemini güçlendirir,Kansızlığı giderir,Enerji verir,Hücreleri onarır.Aynı zamanda Köpük ve Tahin birlikteliği öksürüğe iyi gelmesi ile de bilinmektedir.İşte böylesine şifa kaynağı olan lezzetleri bir araya getirerek geleneksel Kerebiç Köpük sunumumuza Tahini de ekleyerek herkesin beğendiği ve fayda sağlayan bir lezzeti hazırladık müşterilerimize.Tanıtım aşamasında olan yeni lezzetimizi işyerimize gelen müşterilerimize tattırdığımızda herkesten aldığımız muhteşem lezzet yorumu ne denli güzel bir iş yaptığımızı gösterdi bizlere.

Eskiden insanlar işyerimize sadece köpük almaya gelirdi. Antakyada evlerin çoğunda kerebiç yapılır köpüğü bizden alınırdı. Ancak son 12 yıldır kerebiç satışı da yapıyoruz ve meşhur ikiliyi beraber alıyorlar.Son dönemde de bu ayrılmaz ikiliye Tahini de ekleyerek satışımız başladı.Herkesi Habibi Neccar Camisi yanında bulunan işyerimize bekliyoruz.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu