KENDİNİZE İNANMANIZ GEREKİYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Hayatta her zaman bir şeylere birilerine inandık öyle değil mi? Oysa ilk yapmamız gereken şey kendimize inanmak. İnanmadığımız hiçbir şeyi yapamayız ki siz inanmazsanız kimse de sizin için bir şey yapamaz.

Kendi kararlarımıza güvenmek, hata yapmaktan korkmamak ve her düştüğümüzde kendimizi yerden kaldırmak için kendimize inanmaya ihtiyacımız vardır. Kendimize inanmak şahsımıza yapmış olduğumuz en iyi saygı duyma biçimidir.

Toplumda bazı insanlar bunu engellemek istemektedir, çünkü kendine güvenen insan toplum için tehlike arz etmektedir. Kendine güvenen, inanan insan özgür insandır ve her birey bunu istemeyebilir. Bizler bunlara asla aldırış etmemeliyiz.

‘Peki, kendimize inanmamızı sağlayan en büyük özellik nedir? ‘ Diye soracak olursanız tabi ki cevabı ‘’Özgüven’’ . Kendine inanmayan insanlardan bizi ayıra en büyük özellik öz güvenin yüksek oluşudur. Öz güven, kişilerin kendilerine yapılan değerlendirmeleri, kendilerine duydukları değerleri, başarılarını, inançlarını kabul edip, etmemeleri ile ilgili düşüncelerini kapsar.

Öz güvenleri düşük olan bireyler kendileri ile ilgili olumlu ya da olumsuz düşüncelere sahip olan bireylerdir.  Peki, özgüvenimizi arttırmak için neler yapmalıyız?

  • Sürekli kendinizi eleştirmekten vazgeçin. Sizi durmadan eleştiren, enerjinizi olumsuz etkileyen insanlardan uzak durun.
  • Sevdiğiniz özelliklerinizi belirleyin ve bu özellikleriniz ile gurur duyun.
  • Şu ana kadar başardığınız, hayalini kurduğunuz hedeflerinizi düşünün, eğer halen ulaşamadığınız hedefleriniz var ise kendinizi motive edin.
  • Gerektiği yerde ‘hayır’ demeyi öğrenin.
  • Sınırlarınızı koruyun, kendinizi net şekilde ifade edin.
  • Kimse için değil öncelikle kendiniz için kendinize iyi bakın, süslenin, giyinin, görüntünüze önem verin.
  • İddialı olun, agresif değil…
  • Yaşamınızın aktif katılımcısı olun.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu