KAYIPLARDAYIZ!!!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Kayserispor 4 – Atakaş Hatayspor 3

Atakaş Hatayspor Süper Lig’in 22. haftasında deplasmanda Kayserispor’a 4-1 mağlup olarak kötü gidişe devam etti. Son haftalarda eksik kadromuza çıktığımız maçlara, bu kez Münir, El Kaabi ve Traore’nin dönmesiyle artık tam kadro çıkarız dediğimiz haftada bu kez Riberio’nun sakatlanması ve Ömer hocanın Fatih Kuruçuk’u yedek bırakmasıyla birlikte yine ideal kadromuz ile maça başlayamadık. Adekugbe’nin milli takımdan geç dönmesi nedeniyle yeni transfer Emre Kaplan sol bekte ilk defa forma giydi ancak ilk 22 dakikada 2 penaltı yaparak adeta takıma el freni oldu.
Aslında maça çok kontrollü başladık. Orta alanı kalabalık tutup kapattığımız toplarla Saba Lobjanidze , Diouf ve Saint-Louis ile gol arama üzerine bir anlayışla çıktık sahaya. Tabi bu sistemde oynamak için savunmada ve orta saha oyuncularının top kazanma becerisinin iyi olması,kapılan toplarla geriden iyi paslarla ve bireysel hata yapmadan oynamak gerekiyordu. Riberio’nun olmayışı, Fatih’in kulübede olması, Adekugbe’nin maça yetişememesi A.Hataysporun iyi yaptığı bu sistemi arızaya uğrattı. Özellikle Emre ilk maçın heyecanından olsa gerek bize göre sol koridordan çok etkili geldi Kayserispor. Bu bölgede oynayan Emrah Başsan adeta elini kolunu sallayarak hücum etti desek yanlış olmaz. Lobjanidze’nin de savunmaya destek vermemesi sonucu Emrah o alanı çok rahat kullandı.. Traore’nin yorgun oluşu, Mehdi ‘nin de teknik anlamda yetersiz oluşu merkezde tüm yükü Onur yüklenmek zorunda kaldı. Kenarlarda oynayan Saba ve Saint- Louis’de ne hücuma ne de savunmaya yeterince destek vermeyince oyunun kontrolünü rakibe kaptırdık. Son 10 dakika biraz kıpırdanınca farkı 1’e indirdik ama daha fazlasını yapmaya zaman yetmedi ve deplasmandan elimiz boş dönmek zorunda kaldık.
Ligin 24. haftasını geride bıraktık. Maalesef kötü gidişimiz devam ediyor. Son 3 deplasmandan puan çıkaramadık. İlk 12 haftada topladığımız puanların kredisini yiyoruz. Gerçekten bazı şeyleri anlamakta zorlanıyoruz. Bu takım nasıl bu kadar düşüş yaşıyor? Biz geçen sene ve bu yılın ilk 12 haftasında kötü oynadığın da bile kolay teslim olmayan, skor ne olursa olsun maçı bırakmayan, sahada ne yaptığını bilen bir takım izliyorduk. Özellikle mücadele anlamında hiç geri adım atmıyorduk. Bu özelliğimizden dolayı rakipler bizden çekinirdi. Ama maalesef gelinen noktada maçlara düşük konsantrasyon ile başlayan, mücadele seviyesini yükseltmeyen, çok kırılgan, kimin nerde oynadığı belli olmayan bir yapıya büründük. Zaman zaman Ömer hocanın tercihleri, alternatifsiz ve süper lig seviyesinde olmayan oyuncuların çokluğu bizi buralara getirdi diyebilirim. Özellikle yönetimin transfer konusunda sessiz oluşu bizleri hayretler içinde bırakıyor. Yani takımın yetersiz oluşunu futboldan anlayan herkes görüyor ve mutlaka takviyeler yapılması gerektiğini ifade ediyor.Alınan oyunculara bakıldığında takımın kalitesini yükseltecek isimler olmadığını düşünüyorum. Oysa ki bu takıma nokta 3 oyuncu transferi bizi farklı bir seviyeye çıkarabilirdi. Maalesef sezonun geri kalanında bu oyuncular ile ligi bitirmeye çalışacağız.
37 puanımız ve oynamayan 15 maçımız var. Bu işte rehavete yer yok. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki ligin 2. yarısı ilk devreye göre daha zor ve kırıcı geçer. Art arda Alınacak 2-3 mağlubiyet bizi bir anda ateş hattına götürür. Zaten baktığımızda alttaki takımlar daha zor maç kaybetmeye başladı. Bu maçların zorluk derecesi gittikçe artacak. Bir an önce toparlanmamız gerekiyor. Özellikle sonucu kabullenmemiş ve kazanma alışkanlığı olan Hatayspor ruhunu tekrar yakalamalıyız. Önumüzde uzun bir maraton var. Bu maçları unutup önümüze bakmalıyız. Burda en büyük görev Ömer hocaya düşüyor. Biz ona güveniyoruz. Yeter ki bizi buralara getiren oyun anlayışımızı geri yakalayalım.
Haftaya kupa maçı ve sonrasında son haftalarda çıkış yakalayan Göztepe ile oynayacağız. Ne olursa olsun bu takıma sahip çıkacağız. Bu takım bizim. Bu oyuncular ve hoca neler yapabileceklerini bizlere gösterdi. Burdan tekrar ayağa kalkacağımza inanıyorum. Bunu taraftarın da desteğiyle başaracağız. Küsmek yok, vazgeçmek yok sonuna kadar tam destek vermeye devam edeceğiz.

Her şey Hatayspor için

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu