Kansu’da Bilim Fuarı heyecanı yaşanıyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü ilçesine bağlı Kansu Mahallesinde yer alan Kansu İlk ve Ortaokulu’nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.  Okul Müdürü Onur Esmergil Bilim Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, “TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı destekleme programı kapsamında okulumuzun bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin haklı gururu içerisindeyiz. Hepimizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.

Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; ‘Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak, gaflettir, cehalettir, doğru yoldan sapmaktır.’ Bu düşünce ışığında öğrencilerimizden gelen her fikri önemseyip, değerlendirerek onlara projelerinde yol göstermeye ve yaptıkları çalışmaları sunmaları için ortam hazırlamaya çalıştık.

Bilim fuarımızda Fen Bilimleri alanında 5 proje, Matematik alanında 3 proje, Türkçe alanında 4 proje, İngilizce alanında 3 proje, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi alanında 2 proje, Sosyal bilgisi alanında 2 proje olmak üzere toplam 20 projeyi 40 öğrencimiz,6 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarıyla ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak, büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.

Sevgili öğrencilerim, biliniz ki yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminiz ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Değerli konuklarımız, proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmenlerime ve öğrencilerime teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Okul Müdürü Onur Esmergil ve Proje Yürütücüsü Selva Doğan’ın girişimleriyle yapılan fuara Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner, ilçe milli eğitim şube müdürleri İsmail Sarıkaya, Fuat Yarar, TES Hatay 1 No’lu Şube Başkanı Ömer Solğun, Kansu Mahalle Muhtarı Mehmet Akyol, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu