Kansu Süleyman Yaşar Kütüphanesi törenle hizmete açıldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Altınözü hayırsever Süleyman Yaşar’ın destekleriyle Kansu İlkokuluna kütüphane kazandırıldı. Kütüphanenin açılışına Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, AK Parti Altınözü İlçe Başkanı Yusuf Bulanık, MHP Altınözü İlçe Başkanı Adem Türk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner, Hatay Altınözlüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Bök, okul yönetimi, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

KAYMAKAM GÜMRÜKÇÜ VE BAŞKAN SARI’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Kütüphanenin Kansu’ya ve Altınözü’ne hayırlı olmasını dileyen Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü, “Okuma alışkanlığı olan öğrenciler yetiştirmemiz için kütüphanelere ihtiyacımız var. Bu proje Milli Eğitim Bakanlığımızın çok önemli bir projesidir. Böyle bir projeye destek veren iş insanı Süleyman Yaşar Bey’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “Kütüphaneler insanın beynini hem diri tutar hem de geleceğe en iyi şekilde hazırlar. Bu tür yatırımlara, alanlara her zaman çok ihtiyacımız var. Başta Kansu mahallemize, ilçemize ve memleketimize hayırlar getirsin. İş insanı Süleyman Yaşar beye teşekkür ederiz. Rabbim emsallerinizi bol eylesin” dedi.

YAŞAR: ÖĞRENCİLERİMİZ HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR

Böyle bir projede yer almanın çok kıymetli olduğunun altını çizen hayırsever İş İnsanı Süleyman Yaşar, “ Okul müdürümüz Onur beye bizi bu işe vesile kıldığı için çok teşekkür ediyorum. Bizi aradığında bizim böyle değerli ve kutsal bir şeyi reddetmemiz mümkün değildi. Her zaman şunu söylerim. Hayata güzel eserler bırakmak gerekir. Okumak çok önemli, hele küçük yaşta alışkanlık edinmek oldukça kıymetlidir. Okulumuzun öğrencileri her şeyin en güzelini hak ediyor” dedi.

KÜTÜPHANELER EĞİTİMİN VE OKULLARIN OLMAZSA OLMAZIDIR

Kansu İlk-Orta Okulu Okul Müdürü Onur Esmergil, kısa süre içerisinde çocuklar ile kitapların buluşmasından mutluluk duyduğunu belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi başlatıldı. Bizler ise bu proje doğrultusunda büyük bir heyecanla okulumuza kütüphane kazandırmak için hayırseverimiz Süleyman Yaşar beyefendiye ulaştık. Bizlerin bu heyecanını geri çevirmeyip kısa bir zaman diliminde okulumuza bu kalıcı eseri kazandıran Süleyman Yaşar Bey’e tekrar teşekkür ediyorum. 10 günlük kısa bir zaman diliminde kütüphanemize 2680 kitap ulaştıran değerli insanlara da sonsuz şükranlarımı iletiyorum.Kütüphanelerin hayatımızdaki yeri vazgeçilmezdir. Kütüphaneler eğitimin ve okulların olmazsa olmazıdır. Her şeyden önce kütüphane öğrencileri yaşam boyu öğrenen bilgiyle teması kesilmeyen bireyler olarak yetiştirip öğrenmeyi öğretir” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu