Kaliteli Kestaneyi Nasıl Anlarız?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde yoğun ilgi gören kestanenin kalitelisini nasıl anlarız? İşte bu sorunun cevabını almak üzere Türkiye’nin en kaliteli kestanelerinden olan Bursa Şekerci Kestanesini oldukça uygun fiyata satan Ceviz Ticaret’i ziyaret ettik.Küçük, orta ve duble olarak  üç çeşit satışa sunulan kestanelerin fiyat etiketlerini gördüğümüzde gerçekten ne denli uygun fiyatlar ile satışta olduğuna şahit olduk.

Herkes kestane yiyebilsin diye fiyatları en alt seviyeye çektik  diyen Ceviz Ticaret Müdürü Ercan Yağan yaptığı açıklamasında:” Ceviz Ticaret olarak diğer ürünlerimizde olduğu gibi Kestanede de Türkiye’nin en kaliteli ürünü olan Bursa Şekerci Kestanesini en uygun fiyatlar ile satışa sunduk.Peki Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan kestaneyi alırken nelere dikkat etmeliyiz ? Kestanelerin renklerinin güzel olmasına güzel olmasına, kabuğunun parlak ,dış yüzeyinin pürüzsüz ve sert olmalarına dikkat etmeliyiz ilk olarak. Bıçak yardımı ile kestiğimizde içi beyaz ve iç kabuğu yenilebilir durumda ise kestane tazedir. Bu konuda özellikle uyarmak isterim ki iyi bir kestane çiğ hali ile yenilebilir bir durumda olmalıdır. Kötü kokan bir kestaneyi asla almayın çünkü artık o ürün çürümeye başlamıştır.Saydığımız güzel özelliklere sahip olan Bursa Şekerci Kestanesi bizim her yıl tercihimiz olmuştur.Normal de sobaların üzerinde pişirilen bu eşsiz lezzet doğal gaz ile ısınılmaya başlanmasının ardından son dönemde fırınlarda pişirilmeye başlandı. Almış olduğumuz dönüşlerde doğru sürede pişirilmesi durumunda sobalarda olduğu gibi leziz bir hal aldığını öğrendik.

Kilosu 50, 70 ve 80 TL…

Küçük, orta ve duble kestanelerimizi 50,70 ve 80 TL ile en uygun fiyatlar ile bizim satışa sunduğumuzu düşünüyoruz. Kış mevsimi ile özdeşleşmiş çok lezzetli bir yemiş olan Kestane sağlıklı ve besleyici olma yönü ile biliniyor. Diğer yemişlerden farklı olarak yüksek nişasta ve su içeren kestanede protein ve yağ oranı düşüktür. İçerisinde B1, B2 ve C vitaminlerini bulunduran kestane doyurucu bir besiindir. Sakinleştirici özelliği ile bilinen Kestane,içerisinde bulunan demir ile kansızlığa iyi gelir.Magnezyun ve fosfor ile kemikler için iyi olan Kestane stres giderici yönü ile bilinen bir yemiş olarak çıkıyor karşımıza. Faydaları sayma ile bitmeyecek olan Kestane lezzetini uygun fiyat ile almak üzere herkesi Ceviz Ticaret’e bekliyoruz.”dedi,

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu