KALAYCIOĞLU ‘ACT MUSİC’ PROJESİNE KATILAN ÜYELERİNE ‘HATAY HALK BİLİMİ’ KİTABINI HEDEYİ ETTİ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Halk Bilimcisi-Yazar ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Saymanı Mithat Kalaycıoğlu, Avrupa Birliği Erasmus programı kapsamında, Gençlik Değişim Projesi ile Antakya Polifonik Korolar Derneği’nin Hatay’da organize ettiği ‘ACT MUSİC’ projesine katılan üyelerine ‘Hatay Kitabını’ hediye etti.

Kalaycıoğlu, Hatay’da 7 farklı dilde 20 şarkının seslendirileceği projede emeği geçen herkese teşekkür etti ve Antakya Polifonik Korolar Derneği Başkanı Sezgin Suna’yı, dostluk, kardeşlik ve sevgiyi paylaşacak olan etkinliğe evsahipliği yapacak olmasından dolayı kutladı.

Ardından konuklarına hazırlamış olduğu Hatay Halk Bilimi” adlı kitabını dağıtan Kalaycıoğlu, “Hatay’ın yemeklerini, edebiyatını, zanaatlarını ve unutulmaya yüz tutmuş sanatlarını, Hatay kültürünün geleceğe aktarılmasını anlatan kitabımı okurken, ilimiz hakkında detaylı bir bilgiye sahip olacağınıza inanıyorum” diye konuştu.

Antakya Polifonik Korolar Derneği Başkanı Sezgin Suna da, konuklarına kitabını armağan eden Kalaycıoğlu’na teşekkür ederek, “Projemize katkı verenleri unutmayacağız.  Dostluk, kardeşlik ve sevgiyi müzik yoluyla paylaşarak, 42 müzik insanının bir araya geleceği Hatay’da 20’ye yakın 7 farklı dilde şarkıları seslendirecekt. İlimizin hoşgörüsünü tüm dünyaya bir kez daha sergileyeceğiz” dedi.

Bu arada Fransa, Polonya, Ukrayna, Romanya, Gürcistan ve Türkiye’den toplam 42 müzik insanının bir araya geleceği etkinlik, 6 Ağustos’ta Defne ilçesi Sümerler Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu