Kadına Şiddetin Sembol Filmini İzlediler

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Girişimci ve Aydın Kadınlar Derneği ve Dr.Serdal Kanuncu işbirliği ile gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde kadınlar geçtiğimiz cuma günü vizyona giren Kadına Şiddetin sembol filmi Bergen’i izlediler. Programa Sinemaya gelme şansı bulamayan kadınlar,Engelli bireylerin anneleri,Şehit ve Gazi yakınları başta olmak üzere Hayat Sevgi İnsani Yardım Derneği, Hatay Biz Varız Kadın Derneği, Hatay Down  Sendrumlular ve Engelliler SYDD ve  Affan Derneği üyelerinden oluşan 100 kadın katıldı.

Film gösterimi öncesinde konuşma yapan Dr.Serdal Kanuncu:” Kadın toplum için çok önemlidir. Tüm kalbimle kadınların çok güçlü olmasını diliyorum. Çünkü kadınlar dünyanın temelidir. Aynur başkanım ile birlikte bu yıl böyle bir program yapma kararı aldık. Sanatçı Bergen için yapılan bu film için  Kadına Şiddetin Sembol filmi durumdadır.Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor iyi seyirler diliyorum.”dedi.

Hatay Girişimci ve Aydın Kadınlar Derneği Başkanı Aynur Karaçete yaptığı konuşmasında:” Dünyanın yarısını kadınlar oluşturur,diğer yarısını da kadınlar yetiştirir.Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi dünyada her şey kadının eseridir.O nedenle kadın senede bir gün değil ,her gün hatırlanmalıdr.Bir ülkenin öyküsünü kadınlar yazarmış.Yüce Türk milletinin de Kurtuluş Savaşı öyküsünde Türk kadınının payı büyüktür.Yunanlılar İzmir’de denize döküldüğünde Atatürk Yunan komutanına silah ve askeri güç olarak bizden fazlaydınız, nasıl oldu da yenildiniz diye sorar.Yunanlı komutan  her şeyi hesapladık ama Türk kadınının gücünü hesaplayamadık der.Kadın isterse bir eliyle beşiği bir eliyle de dünyayı sallar.Saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık,mutluluk ve barış dolu bir gelecek diliyorum.”dedi.

Başkan Karaçete film gösterimi sonrası yaptığı açıklamasında :”Bu etkinliğin sponsorluğunu üstlenen hayırsever Dr.Serdal Kanuncu’ya çok teşekkür ediyorum tüm kadınlar adına. Tanıdığım ender düzgün insanlardan biri,Herkes onun gibi duyarlı olsa eminim yoksulluk diye bir şey kalmazdı. Etkinliğimizde Şehit yakınları,engelli anneleri ve sinemaya erişemeyen kadınlar misafirimiz oldu.Tam 100 kadını misafir ettik.Bergen’in acı dolu hayatını boğazlarımız düğümlenerek izledik.Bir kez daha kadına şiddete hayır diyoruz.”dedi.

Etkinliğe katılan misafirler  film gösterimi sonrası Hatay Girişimci ve Aydın Kadınlar Derneği Başkanı Aynur Karaçete ve Dr.Serdal Kanuncu’ya teşekkür ettiler.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu