KADIN YOKSA DEMOKRASİ DE YOK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Avukat Sevinç Çakıcı, yasa ve tüzük hükümlerine uyulmadığı gerekçesiyle CHP Arsuz Belediye Meclis Üyeliği Aday Listesine itirazda bulundu.
CHP Arsuz Belediye Başkan aday adayı olan Arsuz Avukat Sevinç Çakıcı parti tüzüğündeki kadın kotasına uyulmadığına dikkat çekerek İlçe Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesini sundu.

Çakıcı, “Aday listesinde bulunan 14 kişi adaylık koşullarını taşımamakta. Listede sadece 3 kadın adaya yer verilmesi nedeniyle %33 oranında cinsiyet kotasına uyulmamıştır. Arsuz İlçesi Belediye Meclisi Adaylarına ilişkin listenin reddi ile yasa ve CHP Tüzüğü hükümlerine uygun şekilde düzenlenmesi gerektiğini ifade ederek talepte bulunduk.” dedi.
Nüfusun yarısını oluşturan kadınların karar alma süreçlerine katılamaması, siyasette eşit oranda temsil edilememesinin her şeyden önce bir demokrasi meselesi olduğunu söyleyen Av.Sevinç Çakıcı; Şu açıklamayı yaptı:
“Seçim öncesinde tüm partilerin kadınları siyasette daha çok görmek istedikleri yönünde açıklama yapıp, kadınları heveslendirmelerine rağmen; iş aday göstermeye gelince kadınların birkaç yerde ‘reklam’ mahiyetinde aday olarak gösterilmiştir. Üstelik kazanılacak yerlerde kadınların aday gösterilmedikleri görülmektedir. Kadın yoksa demokrasi de yoktur. “

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu