İŞTE HATAYSPOR RUHU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Atakaş Hatayspor 4 – Galatasaray 2

A.Hatayspor iki kere yenik duruma düştüğü maçta Galatasaray’ı 4-2 yendi. Müthiş bir tempoda oynanan mücadelede takımımıza galibiyeti getiren goller Diouf, Kamara ve Saba’dan (2) geldi. Rakip kalede çok net fırsatlar üreten A Hatayspor’un güzel fubolu taraftarları mest ederken, bildiğimiz Hataysporun ruhunun geri döndüğünü hep birlikte gördük.Seyirci rekorunun kırıldığı maçta, Yeni Hatay Stadı’nda yaklaşık 15 bin seyirci tribünlerdeki yerini aldı.Maçtan önce ve maçın 6. dakikasında geçtiğimiz günlerde trafik kazasında yaşamını yitiren Konyasporlu Ahmet Çalık için özel anma gösterileri yapıldı.
Maç öncesi iki takımda son haftalarda yaşadığı düşüş ve buna bağlı olarak alınankötü sonuçlar moralleri bozmuştu. Hatta Galatasaray Antrenör değişikliğine gitmişti. İki takımda da sakat veMilli takımlarında bulunan oyuncularından dolayı eksikleri hayli fazlaydı . Ancak Ruben Riberio’nun cezasının bitmesi ve Ömer hocanın da Kasımpaşa maçında yaptığı hatayı tekrarlamayıp elindeki en iyi kadroyu sahaya sürünce o bildiğimiz Hataysporu sahada görmeye başladık. Geride Kamil-Fatih-Burak-Adekugbe dörtlüsü, orta sahada Riberio ve Onur ile başlayınca daha ilk dakikadan itibaren maçı istediğimizin mesajını verdik. Her ne kadar 2 kez Geri düşmemize rağmen hiç bir zaman geri adım atmayarak haklı bir galibiyet aldık. İşte Hatayspor ruhu buydu. Geçen yıldan beri takımımızın en önemli özelliği skor ne olursa olsun geri adım atmayan bir özelliği vardı. İşte dün akşam bunu bu özelliğimizi tekrar hatırladık. Tabi Ömer hoca burda bu sistemi oynayan oyuncu grubuyla oynayınca sahaya istediklerini daha rahat yaptırıyor. Bu anlamda Ruben, Onur,Burak , Kamil ve Adekugbe gibi eksiklerimiz dönünce sahada ne yaptığını bilen , motivasyonu üst düzeyde bir takım izledik.
İki takımında hücumu düşündüğü maç bir hayli tempolu başladı.Maçın 6.dakikasında Hatayspor gole çok yaklaştı.Adekugbe’nin ceza saha sahasına ortaladığı topa yükselen Diouf topu Lobjanidze’ye indirdi,Kaleciyle karşı kalan Saba herkesin gol diye ayağa kalktığı anda topa çok kötü vurunca top üstten auta çıktı.12. dakikada bu kez Galatasaray etkili geldi. Konuk ekip bizi az adamla yakaladı. Kerem’in sağdan yaptığı ortada kale dibinde vuruşunu yapan Berkan golü bulamadı.14.dakikada Hatayspor’da Kamara, Diouf’un pasıyla penaltı noktası civarında topla buluştu. Kamara’nın şutunda Van Anholt’a çarpan top kornere çıktı.Maçın 23. dakikasında Galatasaray öne geçti. Sol kanattan Van Anholt’un ceza sahasına gönderdiği pasta arka direkte topun gelişine vuran Emre Kılınç, takımını 1-0 öne geçirdi.28. dakikada Galatasaray lehine bir penaltı kararı çıktı. Kalecimiz Abdullah, Van Anholt’un kullandığı penaltıda gole izin vermeyerek adeta maçın elimizden uçup gitmesini engelledi. Bu penaltı kırılma anı diyebiliriz. Burda skor 2-0’a gelse bugün farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.29. dakikada Dylan’ın pasıyla Kamara yakın mesafeden net bir pozisyon buldu ancak topa istediği gibi vuramadı.33’te Diouf’un pasıyla topla buluşan Dylan şutunu attı. Kaleci İsmail gole izin vermedi.
39’da Kamil Ahmet’in sağ kanattan yaptığı ortaya çok iyi yükselen Mame Diouf topa harika yükseldi ve etkili bir kafa vuruşu yaptı. 90’a giden topa çok iyi uzanan kaleci İsmail parmaklarının ucuyla topu
kornere çeldi.Hızlı gelişen Hatayspor atağında Kamara ceza sahası içinde Alpaslan’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Oyun devam etti. Daha sonrası yapılan VAR incelemesi sonucu penaltı kararı çıktı. 43. dakikada topun başına geçen Diouf enfes bir vuruşla beraberliği İlk yarının son saniyelerinde Galatasaray ceza sahasının birkaç metre gerisine serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Kerem yaptığı vuruşla takımını yeniden öne geçirdi. Maçın ilk yarısı konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.
Maçın 62. dakikasında skora yeniden denge geldi.Sağ kanattan gelişen atağımızda Dylan, topu kale alanına gönderdi,topa hareketlenen Kamara topa dokundu ve skoru 2-2’ye getirdi. İki takım da galibiyet golünü ararken Galatasaray savunmada büyük boşluklar vermeye başladı.Yeni transfer Kahraba maçın 76.dakikasında Kamara’nın yerine oyuna dahil oldu. Maçın 79’uncu dakikasında rakibini az adamla yakalayan Hatayspor’da Kahraba topu sol kanattaki Saba’ya gönderdi. Ceza sahasına girer girmez şutunu attı ve topu filelerle buluşturdu(3-2).82.dakikada Galatasaray 10 kişi kaldı. Ruben’e kafa atan Taylan Antalyalı kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Maçın sonlarında eksik rakibi karşısında üst üste pozisyon bulmaya devam ettik. 90+1.dakikada. Rakibini az adamla yakalayan Hatayspor’da Saba Lobjanidze savunma arkasında topla buluştu. Metrelerce topu süren Saba, ceza sahasına girdi ve kendisinin 2’nci takımının 4’üncü golünü attı ve maç bu şekilde sona erdi
Bizim açımızdan çok önemli bir galibiyet. Bu 3 puana çok ihtiyacımız vardı. Sakatlıklar, cezalı oyuncular ve milli takımlarında bulunan oyuncularından dolayı son haftalarda ideal kadromuzdan farklı oyuncular ile maçlara başladık. Dar kadronun sıkıntısını fazlasıyla çektik. İnşallah bu haftadan sonra doğru kadro tercihleriyle daha iyi skorlar alacağız. Çünkü Hatayspor ideal onbiri ligin eniyi kadrolarından biri . Bu ilk 12 haftada gördük. Umarım Ömer hocada bu kadroyu mecbur kalmadıkça bozmaz. Traore, Münir ve El Kabe’nin de dönmesiyle tekrar ligin korkulan takımı olacağız. Yeter ki Hataysporu buralara getiren oyun anlayışımızdan vazgeçmeyelim.
Takım olarak tüm oyuncular görevini fazlasıyla yaptı. Bireysel anlamda ön plana çıkan Ruben,Lobjanidze ve kaleci Abdullah ön plana çıkan oyuncularımız oldu. Özellikle Abdullah kurtardığı penaltı ve 3 net poziyon ile gole izin vermeyerek maçın kahramanı oldu. Geçen hafta yediği hatalı golleri bu hafta telafi etti. Umarız bu performansını devam ettirir.
Önümüzdeki maç hafta içi oynanacak Alanyaspor müsabakası. Bu moral motivasyonla deplasmandan iyi sonuçla döneceğimizi en azından yenilmeyeceğimizi düşünüyorum.

Sağlıklıcakla kalın, Hataysporla kalın

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu