Ispanağın En Leziz Sunumu :”Antakya Usulü Ispanaklı Ekmek”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Besin değerleri açısından zengin yapraklı bir sebze olan ıspanak farklı yemek çeşitleri ile kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Böylesine şifa kaynağı olan Ispanağı Ülkemizin farklı bölgelerinde değişik börek sunumları ile değerlendirirken UNESCO tarafından “Dünyanın 26. Gastronomi Şehri” olarak ilan edilen şehrimizin mutfağındaki Antakya Usulü Ispanaklı Ekmek hali ile zirveyi kimseye kaptırmadığını tahmin ediyoruz.

Yöresel lezzetler ile hazırlanmış fevkalade bir kahvaltı sofrasında veya Sıcacık bir mercimekli çorba eşliğinde öğlen öğününde veyahutta tavşan kanı bir çay eşliğinde beş çayı sohbetlerinde her daim kendine yer bulan Antakya Usulü Ispanaklı Ekmek damak çatlatan bir lezzet olarak vazgeçilmezlerimiz arasındaki yerini korumaya devam ediyor.

Koyu yeşil yapraklı taze bir kilo  ıspanağa 300 gram  Antakya Çökeleği ,2 adet orta boy soğan ,bir yemek kaşığı toz biber,bir tatlı kaşığı kimyon,biraz tuz ve ½  su bardağı zeytinyağı  eklediğinizde sizin işiniz bitiyor bundan sonrası çarşı fırını ustasının hünerli ellerine kalıyor.Ustanın  mayalı hamur ile ince bir biçimde hazırladığı ve ıspanak karışımınızın hamurun arasında kaldığı bu lezzet odun ateşinde kısa bir sürede leziz mi leziz bir hal alıyor.

Pratik bir lezzet olarak da bilinen Antakya Usulü Ispanaklı Ekmek ev hanımlarının hazırlamış oldukları içlerin yanında son dönemde hemen her fırında hazır olarak da pişirilip satışa sunulan bir lezzet olarak da çıkıyor karşımıza.

Hemen her gün yüzlerce Ispanaklı Ekmek pişirdiklerini söyleyen Akıncılar Fırınının yetenekli ustaları çoğunlukla geleneksel hali ile istenmesinin yanında Ispanaklı ekmekleri son dönemde kendilerinin tabiri  ile  üçgen ev hanımlarına göre bohça  diye sipariş ettikleri halleri ile de pişirdiklerini hatta bazen de burma börek olarak pişirdiklerini belirterek böylesine muhteşem bir lezzete sahip olan bir memlekette oldukları için kendilerini çok şanslı hissettiklerini vurguladılar.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu