İSKENDERUN-TOPBOĞAZI VE ANTAKYA BAĞLANTI YOLU SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

HATAY’A YENİ BAĞLANTI YOLLARI YAPILACAK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay’ın ulaşımına yeni bağlantı yollarının yapılacağını ve trafikteki yoğunluğu rahatlatacaklarının müjdesini verdi.
Deprem sonrası Hatay’da ulaşım konusunda yaşanan sıkıntılara çözüm getiriliyor. Hatay’da gezi ve incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni bağlantı yolları ile Hatay’da ulaşımın rahatlayacağını söyledi.
Bakan Uraloğlu, Hatay ziyaretinde yaptığı konuşmada, İskenderun ile Antakya arasındaki mevcut karayolunda yardım ve enkaz çalışmalarından dolayı trafik yoğunluğu arttığını belirterek, Antakya şehir merkezinin yeniden imar çalışmalarıyla bu yoğunluk katlanacak. Bu güzergahta trafik yoğunluğunu rahatlatmak adına 11 Mart’ta ihalesini gerçekleştirdiğimiz İskenderun-Topboğazı Otoyolu ve Antakya Bağlantı Yolu sözleşmesinin imzaladık, yapımına da başlıyoruz” dedi.
TOPBOĞAZI-ANTAKYA YOLU 6 ŞERİTLİ OLACAK
Bakan Uraloğlu, proje kapsamında İskenderun-Topboğazı Otoyolu kesiminde toplam 19,2 kilometre uzunluğunda otoyol yapılacağını belirterek, “Otoyolumuzun Belen kesiminde 725 metrelik, Amanos Dağları kesiminde ise 7 bin 950 metrelik toplam uzunluğu 8 bin 675 metre olan 2 adet çift tüp tünel inşa edeceğiz. Topboğazı-Antakya Devlet Yolu kesiminde, 4 şeritli 24,5 kilometre uzunluğundaki devlet yolumuz, 6 şeritli bitümlü sıcak karışım kaplamalı devlet yoluna dönüştürülecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi. Uraloğlu, Hatay deprem konutları ve yeni yerleşim yerlerinin de ulaşımını sağlayacak 76 kilometrelik bağlantı yollunun da yapımına devam ettiklerini söyledi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu