İlkokul Öğrencilerinden Ebru Performansı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ebru sanatı denildiğinde bölgemizde ilk akla gelen isimlerden olan Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Mezunu Turgut Camlı okullarda düzenlediği Ebru etkinlikleri ile dikkatleri üzerinde toplamaya devam ediyor. Ebru sanatçısı Turgut Camlı geçtiğimiz günlerde Antakya Toki Şehit Ömer Faruk Adaş İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelerek ebru çalışmaları yaptı.Aynı zamanda etkinliğe katılan Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen’de ebru yaparak bu konudaki hünerlerini sergiledi.Minik öğrencilerin ebru performansı sergiledikleri etkinliğin finalinde ortaya çıkan eserlerden sergi açılırken bu renkli sergiye Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, Şube Müdürü Turan Aksu,Ar-ge sorumlusu Ömer Bektaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Toki Şehit Ömer Faruk Adaş İlkokulu 2. sınıf öğrencileri ile bir arada Geleneksel Türk Sanatı olan Ebru sanatını yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ebru sanatçısı Turgut Camlı, Kendisini pür dikkat dinledikten sonra ortaya muhteşem eserler çıkaran minik öğrencileri yürekten kutladığının altını çizerek kendisini öğrenciler ile buluşturan okul yönetimine teşekkür etti.

Ebru sanatçısı Turgut Camlı ile öğrencilerini buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Sınıf Öğretmeni Aysun Aşkaroğlu yaptığı açıklamada “ Okulumuza davet ettiğimiz Turgut hocamız öğrencilerimize ebru sanatının inceliklerini anlattı.Ebrunun çıkış tarihini, Türk kültüründeki yerini anlatarak ve tüm öğrencilerimize sırayla ebru yaptırdı.Finalde ise ortaya çıkan çalışmalardan oluşan bir sergi açtık.Yapılan eserler herkes tarafından çok beğenildi. Öğrencilerin sanatsal yönlerini ortaya çıkarmak hem de kedilerine güvenlerini ortaya çıkarmak için böyle bir çalışmaya imza attık.Ebru Sanatçımız Turgut Camlı’ya katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu