“İlk Evim, İlk İş Yerim Arsa Tanıtım TIR’ı” Hatay’da

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Vali Ürgen Parkı alanında konumlanan TIR’da TOKİ uzmanları, ziyaret eden vatandaşları proje hakkında bilgilendirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ eliyle gerçekleştirilecek Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında ‘İlk Evim, İş Yerim, İlk Evim Arsa Tanıtım TIR’ı’ Hatay’a geldi.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT PROJESİ

Tanıtım TIR’ı görevlisi Necati Keleş, “Toplu Konut Dairesi Başkanlığı olarak 2019 yılında Türkiye çapında 100 bin konut projesi yapmıştık. Şu an Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleriyle Toplu Konut Dairesi Başkanlığımız 250 bin konut, başlangıçta 100 bin olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın 1 milyona çıkarması ile 1 milyon arsa ve 50 bin iş yeri olmak üzere cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut, arsa ve iş yeri kampanyası başlatıldı. Bakanlığımız uhdesinde 3 TIR’ımız ve 2 karavanımız 82 ilde vatandaşımızı bilgilendirmek için yola çıktı.” dedi.

SORULARI CEVAPLAMAYA GAYRET EDİYORUZ

Vatandaşların konut, arsa, iş yeri ile ilgili kafalarında ne soru işareti varsa bilgilendirme yapmaya devam edeceklerini belirten Keleş, “Vatandaşlarımızın en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi İzmir bölgesinde projelerin yapıldığı yerler, muhitler. Arsalarla konuta beraber müracaat edip, edemeyecekleri, ödeme şartları, ödemelerdeki memur maaşı artışı endeksinin nasıl olacağı gibi noktada sorular var. Biz hepsini cevaplamaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞLAR MERAK ETTİKLERİNİ SORDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uhdesinde oluşturulan İlk Evim, İlk İş Yerim” ile “İlk Evim Arsa” projelerinin tanıtım TIR’ı, Antakya da vatandaşlarla buluştu. Antakya Vali Ürgen Alanda konuşlanan tanıtım TIR’ını ziyaret eden vatandaşlar, TOKİ uzmanları ve görevliler tarafından bilgilendirildi. Yetkililere projeye dair sorular sorarak merak ettikleri konular hakkında bilgi alan vatandaşlar, TIR’daki sanal gerçeklik gözlüklerini kullanarak proje dahilinde yapılacak daireleri görme imkanı buldu. Antakya’daki TOKİ kura çekiminin 18-20 Ocak 2023 tarihinde Antakya Spor Salonunda çekileceği kaydedildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu