İLAÇ GİBİ BİR GALİBİYET

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Giresunspor 0 × Atakaş Hatayspor 1

Son haftalarda yaşadığımız kayıplarla zirve yarışından uzaklaşan Atakaş Hatayspor’umuz , Giresunspor’u 1-0 yenerek adeta ilaç gibi bir galibiyet alarak devre arasına moralli girmeyi başardı.Takımımıza galibiyeti getiren golü 81. dakikada El Kaabi kaydetti.Bu sonucun ardından ligin ilk yarısını 32 puanla kapattık.
Giresun’da oynanan maça ev sahibi takım taraftarının da desteğiyle daha istekli ve etkili başladı.Rakip bizim özellikle sol kanadımızdaki eksikleri bildiğinden o bölgeden etkli olmaya çalıştı. Biz ise son haftalarda cezalı ve sakat oyuncularımızın çokluğu yüzünden bir türlü kadro istikrarı yakalayamamıştık. Bugün Fatih,Adekugbe cezalı, Kamil Ahmet, Boudjemaa ve BurakCan sakattı.Eksik fazla olunca Ömer hoca yine farklı bir kadro ve dizilişle maça çıktı. Uzun süredir sakat olan Onur ve Traore’yi mecburiyetten sahaya sürdü. Bu şartlarda maça başladık. İlk 15 dakika Giresunspor ortasahada alanları iyi daraltıp kaptıkları toplarla bizim sol kanadımızdan hücum etmeye çalıştı. Buna rağmen pozisyon vermedik. Oluşan pozisyonlarda da kalecimiz Munir gole izin vermedi. 20. dakikadan sonra oyunu dengeledik ve Rakip kaleye daha fazla gitmeye başladık. Orta sahada Onur-Riberio-Traore üçlüsünün uyumu ile orta sahayı çabuk geçmeye başladık. İyi pas yapıp alanları iyi daraltınca rakibin oyun planını bozduk . Hatta ilk yarıda El Kaabi ve Sadık ile gole de çok yaklaştık ama değerlendiremedik. İlk yarının son saniyesinde Giresunspor ‘da çok net bir pozisyonu değerlendiremeyince devre golsüz sona erdi.
İkinci yarıya rakip yine iyi başlasada orta sahada üstünlüğü tekrar elimize alıp kontrolü elimize aldık. Bu devrede kaleye daha çabuk gidip pozisyon bulmaya devam ettik. Art arda El Kaabi ile pozisyonlara girince golün kokusunu iyice almaya başladık. Gol gecikince Giresunspor arka alanda boş alanlar bırakmaya başladı. Tam da bizim istediğimiz oyun oynanmaya başladı. Ömer hoca Muhammed ve Lobjanidze’yi oyuna alınca maçtaki etkinliğimiz iyice arttı. Orta sahada yaptığımız baskı sonucu rakibi pas hatalarına zorladık ve sık sık top kapıp hızlı hücumlar gerçekleştirmeye başladık. Tam da bu anlarda orta sahada kaptığımız topta günün kahramanı Onur ,Diouf’a uzun gönderdiği topu Kaptan arka direkteki El Kaabi’ye al da at dercesine yaptığı ikramı çevirmeyen El Kaabi takımımızı öne geçirdi. Skor avantajını ele geçiren takımımız daha bir öz güvenle oynamaya başladı. Hatta Lobjanidze ile farkı ikiye çıkarma şansımızı da kullanamadık. Giresunspor son anlarda baskı kurmaya çalıssada oyuncularımız hata yapmadı ve maç 1-0 üstünlüğümüz ile sonuçlandı. Bu galibiyet zor günler geçirdiğimiz bu günlerde ilaç gibi oldu desek yanlış olmaz.
Bugün son haftalardadaki dağınık futbolumuzun aksine daha derli toplu oynadık. Takımın eksiklerinin farkında olarak risk almadık. Oyun planımızı geride alanları daraltıp uzun toplarla ve ya hızlı hücumlarla golü bulabilrmiyiz üzerine kurmuştuk. En azından 1 puanın hesabını yaparak çıktık maça. Ömer hocanın bu planı büyük ölçüde tuttu. Zaman zaman savunmada açık versekte kalecimiz Münir’in başarılı kurtarışlarıyla kazanmasını bildik.
Bugün takım olarak temkinli ve sabırlı oynadık. Savunmada Fatih’in yokluğunda Sackey elinden geleni yaptı. Hata yaptı ama onun bir orta saha oyuncusu olduğunu düşünürsek görevini yaptı diyebiliriz. Kalecimiz Munir zaten her maç yaptığı kurtarışlarla önemi katkı sağlıyor. Bugünde kendisine güvenenleri haksız çıkartmadı. Son haftalarda orta sahanın yükünü çeken Ruben zaman zaman çok topla oynasada yine görevini iyi yapan oyuncularımızdan biriydi. Tam hazır olmasalarda Traore ve Onur’un takıma dönüşü onu rahatlattı. Traore , sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen fedakarca oynayıp elinden geleni yaptı. onun sahada oluşu bile takımı rahatlattı. Diouf ve El Kaabi ileride çok çalıştılar ve bu iki oyuncunun iş birliği ile golü de bulduk. Gelelim yaklaşık 3 aydır takımdan uzak kalan Onur’a. Sanırım futboldan anlayan herkes bu oyuncunun bu takım için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüştür. 90 dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmayan, rakibin orta sahasında oynayan oyuncularına boş alan bırakmayan, yaptığı kritik hamleriyle savunmanın da yükünü çeken Onur bana göre maçın adamı. İnşallah bu arada sakatlığı tamamen geçer ve ikinci devre daha güçlü döner. Onun bu performansına çok ihtiyacımız var. Zaten Onur Ömer hocanın sisteminde çok önemli bir oyuncu. Savuma ve hücum arasında bağlantıyı sağlayan isim. Ayrıca sağlıklı bir Onur-Traore ve Ruben üçlüsü ligin en iyi orta saha oyuncularından. Bizim ilk 10 haftada ligi korkulan takımı olmamızı sağlıyorlardı. Bu üçlü bozulunca takım hızla düşüşe geçti ve toparlanamadık. Ligin en çok gol atan takımlarından birisiyken pozisyon üretmekte zorlandık. Yönetimin ne yapıp edip bu üç oyuncumuza alternatif transfer yapması lazım. Uzun lig maratonunda ceza ve sakatlıkları hesaba katmak lazım. Dar kadronun sıkıntısını fazlasıyla çektik. Umarım istenen transferler gerçekleşir.
Evet ligin ilk yarısının son maçında kazanarak araya moralli girdik.32 puan topladık ama daha fazlası da olabilirdi. Son haftalarda sakatlıklar ve cezalı oyuncularımızın çokluğu nedeniyle istediğimiz sonuçları alamamıştık. Sağlık olsun diyelim.Bu anlamda bu ara belkide en çok bize yarayacak. Bu arayı iyi değerlendirmeli ve lige çok daha güçlü girmeliyiz. Ben Ömer hoca ve takımına güveniyorum. Ömer hocanın elinde geniş bir kadro olursa daha büyük işler yapacağına inanıyorum.
Şimdi hem taraftar hem de takım için dinlenme zamanı. Bu iki tarafta bu arada iyice dinlenip ligin ikinci yarısına daha iyi hazırlanmalı. Bu iki tarafında bir birine ihtiyacı var. İki tarafada iyi tatiller dilerim

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu