İl Müftülüğü Hayırseverlerimizin Yardımlarını İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

İl Müftülüğü  koordinesinde, Türkiye Diyanet Vakfımızın 15 İlçe Şubesi din görevli ve gönüllüleri eliyle, ihtiyaç sahibi 4 bin aileye, hayırseverlerin  Vakfa emanet ettiği Ramazan yardımları teslim edilmeye devam ediyor.İl Müftülüğüne  bağlı 15 İlçe Müftülüğünce belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hazırlanan yardım kolileri teslim edildi.

İl Müftüsü  Ömer Faruk Bilgili, Ramazan ayının toplumun tüm kesimlerini bir araya getirdiğine işaret ederek, “Ramazan ayı rahmet, bereket ve paylaşma ayıdır. Bu nedenle görevlilerimiz ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin Ramazan ayını gönül hoşluğu içinde yaşamalarına katkı sağlamak amacıyla evlerine yardım kolilerini ulaştırıyor.” dedi.

“Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” projesi kapsamında yola çıktıklarını belirten İl Müftüsü Bilgili, “Bizlere emanet edilen  Zekât, Fitre ve Ramazan yardımlarını din görevlilerimiz ve gönüllülerimiz eliyle  ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyoruz” diyerek kampanyaya katkıda bulunan hayırseverlere ve din görevlilerine teşekkür ederek şu açıklamalarda bulundu:Yaptığımız bu organizasyonla veren el ile alan elin camide bulaşmasını sağlıyoruz. Caminin misyonu arasında, mahallenin fakirinin, fukarasının, garibinin, gurebasının başvurabileceği yer, zenginin de gelip fakirin ihtiyacını giderebileceği yer olarak camilerin belirlenmesi bizim için çok önemlidir.Ayrıca 2 yıldır gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonla, Din Görevlisi arkadaşlarımızın, kendilerinin cami çevresindeki fakiri fukarayı görüp gözetme ve onların ihtiyaçlarını giderme gibi görevlilerinin de olduğunu ortaya koyduk.Bu vesileyle; fakir, camiden yardım alındığını bilecek. Zengin de cami kanalıyla yardımını ulaştırabilecek. Din Görevlisi arkadaşlarımızda görev yaptığı caminin sadece beş vakit namazın ifa edildiği yer değil, fakir ile zenginin buluşturulduğu, ihtiyaç sahibinin ihtiyacının giderildiği, fakirin hakkının zenginden alınıp götürüldüğünü yer olarak bilinmesi gerekmektedir.”dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu