HİDAYET TÜRKOĞLU “HATAY’A DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun basketbol camiasının iş birliğiyle Hatay’ın Belen ilçesinde hayata geçirdiği ve şimdiye kadar 90 depremzede ailenin yerleştiği Basketköy’deki buluşmada; TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve beraberindeki heyet, depremzede ailelerle bir araya gelerek, çocuklarla oyunlar oynadı, onlara hediyeler dağıttı.

 

TÜRKOĞLU: VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARI İÇİN BURADAYIZ

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu bu anlamlı buluşmayla ilgili, “6 Şubat tarihi ülkemiz açısından belki de uzun yıllar unutamayacağımız ve kalbimizde derin yaralar bırakan bir süreç olarak hatırlanacak. 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi nedeniyle on binlerce vatandaşımızı kaybettik. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Yüz binlerce vatandaşımız da deprem felaketi nedeniyle evlerinden ayrı kaldı. Ancak bu süreçte ülke olarak birlik ve beraberlik içinde kaldık. Çalışmalara katkı sağlayan herkesin desteği gerçekten de takdir edilesi. Ülkemizin her yerinden vatandaşlarımız, bölgeye yardımcı olmak istedi.

 

Ben bir kez daha herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak ilk günden bu yana paydaşlarımız olan kulüplerimiz ve sporcularımızla birlikte AFAD ile iş birliğimizi sürdürerek; gerek maddi gerekse de evlerini kaybeden vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını bir şekilde karşılamak istedik. Bunun yanı sıra TBF olarak çocuklarımızın yanında olmak, onları basketbola özendirmek ve sosyalleşme açısından da basketbol sahası yapmak istedik. Destekleri için Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) ve FIBA Vakfı’na, liglerimizlerimizin isim sponsorları ING Türkiye, Türkiye Sigorta’ya, ayrıca bu ziyarette yanımızda olan TBF sponsorları Puma, P&G ve TEMSA’ya teşekkür ediyorum. Bu süreç kolay olmayacak ve bu acıyı uzun süre unutmayacağız. Bundan sonrasında da bölgeye yardımlarımız eksik olmayacaktır” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu