HGC’DEN DİJİTAL TIR’A ZİYARET

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatılması amacı ile hayata geçirilen “Dijital Tır Projesi” Türkiye’yi dolaşıyor.

Türkiye turuna 15 Ekim 2021 tarihinde Edirne’den başlayan ve 52 ili ziyaret edecek olan Dijital Tır’ın 48’inci durağı Hatay oldu. Dijital Tır’ın içinde Harekete Duyarlı Ekran, 3 Boyutlu Sanal Kutu, Yeşil Perde, Sihirli Ayna ve Holografik Sunucu bulunuyor. Dijital Tır’ın Antakya’ya gelmesinin ardından Hatay Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri İlyas Bayraktar da Dijital Tır’ı ziyaret etti.

Bayraktar, tır içerisinde bulunan harekte duyarlı ekran ve yeşil perde teknolojisini  deneyimleyerek Dijital Tır içerisinde kullanılan yükek teknolojiye duyduğu hayranlığı dile getirdi.

Ayrıca Bayraktar, “Bu tür teknoloji hareketleri ülkemiz için çok önemli. Tamamı Türk mühendisleri tarafından yapılan teknoloji harikası tırın içerisini hayranlıkla dolaştık.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu