Her damlası altın anne sütü

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında, Altınözü Devlet Hastanesinde farkındalık oluşturmak amacıyla stand kurularak anneler ve anne adayları emzirmenin önemiyle ilgili bilgilendirildi.

Yarınların daha sağlıklı olması tüm bebeklerin anne sütüyle beslenme hakkının tanınması hiçbir bebeğin bu haktan mahrum edilmemesi ve konunun öneminin belirtilmesi amacıyla 1-7 Ekim haftası “Emzirme Haftası” olarak kutlanmaktadır.  Bu kapsamda 1-7 Ekim Emzirme Haftasın da emzirmenin önemine değinerek farkındalık oluşturmayı amaçlayan Altınözü Devlet Hastanesi personelleri ve emzirme hemşireleri tarafından Altınözü Devlet Hastanesi’nde Altınözü Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ömer Akın önderliğinde bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Gerçekleşen etkinliğe Altınözü İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferdi Coşgun, Altınözü Devlet Hastanesi Başhekimi, Uzm. Dr. Ömer Akın, doktorlar, hemşireler, hastane personeli ile vatandaşlar katıldı.

ANNELER VE ANNE ADAYLARI BİLGİLENDİRİLDİ

Altınözü Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Tuğra Bekar etkinlikte annelere ve yeni gebelere ilk 6 ay sadece anne sütünün önemi ve 2 yaşına kadar anne sütü ile beraber ek gıdaların alınmasını yönünde bilgilendirmede bulunulduğunu belirtti. Tuğra Bekar bu gibi etkinliklerin farkındalık oluşturmak için oldukça önemli olduğunu söyleyerek, “ Hastanemizde düzenlediğimiz etkinlikle annelerimiz ve anne adaylarımız emzirmenin önemi konusunda bilgilendirildi. 170 ülkede kutlanan ve her bebeğin anne sütüyle buluşmasından hareketle anne bebek arasındaki bağ bebeğin ilk aşısı böylece bağışıklık sisteminin güçlenmesi enfeksiyonlardan korunması, anne sütünün bebeğin ilk ay ihtiyacı olan protein vitamin yağı demir gibi besin değerleri açısından en ideal kaynak. Annelerimiz ve anne adaylarımız emzirme işlevinin onları yumurtalık ve meme kanseri riskinden koruduğunu fark ederek, emziren annelerimizin doğum öncesi sağlığı ve kilosuna ulaşabildiği konusunda bilinçlendirildi” diye konuştu.

ANNE SÜTÜ, ANNENİN KENDİ BEBEĞİ İÇİN ÖZELDİR

Sağlık Bakım Hizmetleri Sorumlusu Gülseren Avcı,  annelere ve anne adaylarına göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederek, “Beslenme doğduğumuz gün başlar ve yaşamın sonlanmasına kadar sürekli olarak hayatımızın merkezindedir. Sağlıklı yaşam için bebeklikten itibaren doğru beslenme biçimi benimsenmelidir. Sağlıklı gelişen bebekler ileri yaşlarda daha az sağlık problemi yaşamaktadır. Anne sütü, annenin kendi bebeği için özeldir. Annelere ve anne adaylarına hastanemiz de düzenlediğimiz etkinlikle bilgilendirme de bulunduk. Farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Altınözü İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferdi Coşgun, Altınözü Devlet Hastanesi Başhekimi, Uzm. Dr. Ömer Akın ise etkinliğin gerçekleşmesinde emek harcayan doktorlara, hemşirelere ve hastane personellerine teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında hemşireler tarafından anneler ve anne adayları bilgilendirilirken etkinlik standında hazırlanan hediyeler ve ikramlar hastanede bulunan çocuklara ikram edildi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu