HBB GÜREŞ TAKIMI MERSİN’DEN ‘ZAFER’LE DÖNÜYOR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle düzenlenen Geleneksel Karakucak Güreşleri, Toroslar İlçesi’nin Gözne Yaylası’nda sona erdi.
Alanı dolduran vatandaşlar güreşleri coşku ile izlerken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de güreşseverler ile birlikte müsabakaları izledi.
Mersin’in Gözne Yaylası’nda gerçekleşen güreş müsabakalarına yine Hatay Büyükşehir Belediyesi güreşçileri damga vururken; Fatih Önalan 70 kiloda altın madalya, 90 kiloda Hasan Kaya gümüş madalya, 75 kiloda Yusuf Uraz bronz madalya, 60 kiloda Yusuf Uyan da bronz madalya kazandı.
Sporcularıyla gurur duyduğunu söyleyen güreş hocası Mustafa Karaca “Yaşadığımız deprem felaketinin ardından güreşlere hazırlanmak kolay olmadı. Bu zor günlerde sporcularımın gösterdiği azim beni fazlasıyla gururlandırdı. Bu yıl 10.su düzenlenen Geleneksel Karakucak Festivaline Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak katılım gösterdik. Gençlerimize ve Ata sporumuz güreşe desteğini hiç bir zaman esirgemeyen ve her daim arkamızda duran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş’a kendim ve sporcularımız adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu günü özel kılan bir başka değer ise 30 Ağustos Zafer Bayramı. Geçmişini unutan, atalarını unutan, onları yad etmeyen uluslar bir gün dağılmaya mahkûmdur. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. 30 Ağustos Türk’ün Bayramı kutlu olsun” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu