HBB BAŞKANI SAVAŞ İKLİM ZİRVESİNDE KONUŞTU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’ne katıldı.

“İklim Değişikliği” ve “Yeşil Dönüşüm” konularında küresel düzenlemelere en doğru şekilde hazırlanmak, iklim değişikliği ile mücadele ve ekonomiye etkisinin en aza indirilmesi için ortak akıl oluşturmak amacıyla yapılan zirvede Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin dünyaya örnek olan uygulamalarını anlattı.

SAVAŞ: BÖYLE GİDERSE GELECEĞİMİZ ÇOK KARANLIK

Küresel iklimi en çok konuşan ülkelerin, şehirlerin aynı zamanda en çok problemi yaratan şehirler olduğunu söyleyen Savaş, “Gelişmiş ülkeler ve şehirler olarak maalesef en çok sera gazını üreten şehirleriz. Şu bir gerçek ki bizim bunu en ücra köşelere kadar anlatacak bir sistem yaratmamız lazım. Yani bir muhtarın bile bunun konferansını verecek kadar bilgili olması lazım. Çünkü geleceğimiz aydınlık değil, böyle giderse çok karanlık” dedi.

“TÜM DÜNYANIN TEK BİR İDEOLOJİSİ VAR: YAŞANABİLİR DÜNYA”

2019 yılında Hatay’ın karbon ayak izinin çıkarıldığını söyleyen Savaş, “Türkiye’de karbon ayak izini çıkaran ilk 5 şehirden biriyiz. Kullandığımız araçların, fabrikalarda kullanılan makinelerin hepsinin karbon izi çıkarıldı. Biz her hareketimizle örnek olmak zorundayız. Biz farklı ideolojilere, farklı siyasi düşüncelere sahip olabiliriz ama tüm dünyanın tek bir ideolojisi var; yaşanabilir bir çevre, yaşanabilir bir dünya” diye konuştu.

“DÜNYADA İLK 5’E GİREBİLECEK POTANSİYELİMİZ VAR”

Savaş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Dünya iki yöne doğru gidiyor: biri tarım diğeri teknoloji. Bizim elimizde büyük bir sermaye var. O da tarım alanları. Tüm büyükşehir belediye başkanları, tüm hükümetler olarak tarım konusunu çok iyi analiz edip ustaca bir planla geleceğe taşırsak bizler de çok daha organik gıda üretebiliriz. 10 yıl içerisinde dünyanın ilk beşine girebilecek potansiyelimiz var. Çevre konusunun en ücra köşelere kadar anlatılması gerekiyor. Herkesin bu konuyu konuşması ve dikkat etmesi gerekir.”

Başkent Ankara’da yapılan zirveye Lütfü Savaş ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gaziantep Büyükşehir Başkanı Fatma Şahin ve birçok belediye başkanı da katılım sağladı.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu