HAYVANSEVERLER KENDİNİ ZİNCİRE VURDU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

7332 sayılı yasa ile ‘yasaklı ırk’ ilan edilip sahiplerince terk edilen hayvanların tutulduğu Yukarıokçular’daki ‘doğal yaşam alanı’nda zincirle bağlı tutulmalarını bir grup hayvan sever kendini aynı tellere zincirle bağlayarak protesto etti.

‘Camoka’ adıyla tanınan ünlü radyo programcısı, geçtiğimiz günlerde aynı yerde bir canın tel örgülerden atlayarak asılı kalmasının duyulması üzerine Hatay’a gelerek bir grup gönüllü ile beraber kendini zincire vurdu.

Açık havada ‘hücre hapsi’ cezasının kabul edilemeyeceğini belirten Camoka; ‘Hatay Büyükşehir Belediyesi milyonluk bütçesinden onlarca konser organize ederken, bu canlara reva gördüğü zulmü asla kabul etmeyeceğiz. Bu kısa eylemimiz bir başlangıçtı, eğer şartlar düzeltilmezse çok daha fazlasını yapmak üzere tekrar geleceğim. Hatay Valisi bu zulmü görmedi mi, duymadı mı? Hatay’da vicdan sahibi bir yetkili yok mu? Yüzden fazla can hangi hakla zincire vurulur? Onlar soğukta ısınmak için bile hareket edemezken o yetkililer sıcak yataklarında rahat uyuyabiliyor mu?’ diyerek tepki gösterdi

 

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu