Haydi Hatay, bir galibiyet daha!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Harika bir oyunla Trabzon’u sürklase eden Bordo-Beyazlılar, bugün Gaziantep’i de devirerek küme düşme hattından iyice uzaklaşmak ve rahat bir nefes almak istiyor. Geçen hafta kötü gidişe dur diyen Hatayspor’da tüm hesaplar 3 puan üzerine kuruldu

Atakaş Hatayspor Süper Lig 22’nci hafta maçında bugün Gaziantep Futbol Kulübü ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Saat 17.00’da başlayacak olan zorlu mücadeleyi Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Teknik Direktör Erol Bulut’la yollarını ayıran Gaziantep ekibi geçtiğimiz hafta deplasmanda Ankaragücü’nü 2-0’lık skorla geçerek puanını 22’ye yükseltti.

Dünya Kupası dönüşü oynadığı 5 maçta da galibiyet yüzü göremeyen Atakaş Hatayspor, kötü gidişe Trabzonspor maçında dur dedi. İlk yarısını 1-0 geride kapattığı zorlu maçın ikinci yarısında rakibine sahayı dar eden Bordo-Beyazlılar Ayoub ve Bertuğ’la bulduğu gollerle 3 puana uzanarak kötü gidişe dur dedi.

HEDEF YENİ BİR GALİBİYET SERİSİ

İyi oyununu 3 puanla süsleyen Bordo-Beyazlıların Trabzon maçı performansı camiada heyecan yarattı. Binlerce taraftarının önünde iyi bir mücadele örneği sergileyen Bordo-Beyazlı ekip de tek hedef Gaziantep maçını da kazanarak yeni bir galibiyet serisine başlamak olacak.

DEPLASMANDA 10 MAÇTA 7 PUAN

Atakaş Hatayspor bu sezon deplasmanda en az puan toplayan iki takımdan biri konumunda bulunuyor. Deplasmanda çıktığı 10 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik ve 7 yenilgi alan Bordo-Beyazlılar, bu maçlarda rakip kaleye 6 gol atarken kendi kalesinde ise 21 gole engel olamadı.

GAZİANTEP İÇERİDE SADECE 2 KEZ KAZANDI

Hatayspor’un kötü deplasman karnesine karşın Gaziantep FK’nın iç saha karnesi de pek iç açıcı değil. Kendi sahasında 9 maça çıkan Gaziantep 2 galibiyet 4 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Gaziantep bu maçlarda kendi kalesini 12 gol görürken rakip ağları ise 13 kere havalandırdı.

GAZİANTEP KARŞSINDA 1 GALİBİYET, 2 YENİLGİ, 2 BERABERLİK

İki takım bugüne kadar Süper Lig’de 5 kez karşılaştı. Hatayspor bu maçlarda rakibini 1 kez yenerken 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Geçtiğimiz sezon ligin ilk haftasında Yeni Hatay Stadı’nda oynanan mücadele Hatayspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Deplasmandaki maç ise 2-2’lik beraberlikte tamamlandı. Bir önceki sezon deplasmanda oynadığı maçtan 1-1’lik skorla dönen Hatayspor, kendi evinde ise rakibine 1-0 yenilmişti.

Bu sezon ligin ilk yarısında Yeni Hatay Stadı’nda oynanan mücadele ise konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğü ile noktalandı. Bu maçta Hatayspor’un tek golü Ayoub El Kaabi’den geldi.

HATAYSPOR’UN MUHTEMEL 11’İ

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Trabzonspor maçında yedek soyundurduğu Ruben Ribeiro ve Ayoub El Kaabi’yi yeniden ilk 11’e monte etmesi bekleniyor. Trabzon maçında iyi bir performans sergileyen Mehdi Boudjemaa’dan da vazgeçmemesi beklenen Volkan Hoca’nın, Gaziantep FK karşısında sahaya, Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Recep Burak Yılmaz, Burak Bekaroğlu, Samuel Adekugbe, Mehdi Boudjemaa, Ruben Ribeiro, Onur Ergün, Saba Lobjanidze, Ayoub El Kaabi ve Bertuğ Özgür Yıldırım 11’iyle başlaması bekleniyor.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu