HATSU’yu enflasyon altında ezdirmedik Bu yıl suya toplam yüzde 87,5’lik zam yapıldı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) Genel Kurulu, 2022 Kasım ayı olağan toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Yapılan oylamada mali yılı ücret tarifelerine meclis üyelerinin de oylamasıyla yüzde 25 artış yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Yapılan bu zammın ardından Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, “Hem kurumun ayakta kalması hem de vatandaşların mağdur olmaması için yüzde 25’lik bir fiyat artışına daha gitti. HATSU’yu enflasyon altında ezdirmedik. Bu yıl suya toplam yüzde 87,5’lik zam yapıldı” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN SARI’DAN HATSU’YA: TASAARRUF YAPIN!
Tarife ve Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen, mali yılı ücret tarifelerinin görüşüldüğü sırada Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ile Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un HATSU’yu personel alımı, tasarruf üzerinden olan eleştirilerine HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat cevap verdi. Başkan Sarı’nın, HATSU’ya tasarruf çağrısında bulunması ve zarar eden bir kurumun sürekli personel alımı yapmasını eleştirmesi üzerine konuşan Polat, HATSU’nun tasarruflar noktasında çok ciddi adımlar attığını savundu. Genel Müdür Polat, tasarruf politikasından hiçbir zaman geri durmayacaklarını, fakat maliyet artışlarının dile getirilmesinin en doğal mevzulardan birinin olduğunu söyledi.
POLAT: DAHA İYİ HİZMET VERMEK İÇİN PERSONEL ALIYORUZ
Personel alımıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Polat, “Kurumumuza yaklaşık 38 iş makinesi alındı. Bu iş makinelerinde çalıştırılacak operatör ve şoför alımı yapıldı. Bunun dışında kurumumuzdan emekli olan gerek kadrolu işçiler, gerekse taşeron işçiler noktasında bunların yerlerini doldurmak ve daha iyi hizmet verebilmek amacıyla personel alımı gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında soruşturmalar neticesinde işine son verilen veya vefat eden personel yerine de alımlar gerçekleştiriyoruz. Yürütmüş olduğumuz personel alımı politikasıyla alakalı teknik ve finansal olarak haklı gerekçelerimiz var. Şu anda HATSU bünyesinde 1241 tesis bulunmakta ve bu tesislerde sadece güvenlik noktasında 3 bin güvenlik personeline ihtiyacımız var. Ama HATSU’nun toplam personel sayısına baktığımız zaman 2030 civarındadır” diye konuştu.
HATSU’NUN YILLIK ELEKTRİK TÜKETİMİ 150 MİLYON KİLOWATT SAAT
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın HATSU’nun Güneş Enerji Santrali ile ilgili adım atmadığı şeklindeki görüşlerine de cevap veren Genel Müdür Polat, performans programında öz kaynaktan kullanılacak şekilde Rüzgar Enerji Santrali projelerimiz 2023 yılı bütçesinde mevcut olduğunu belirtti. Polat, “HATSU’nun yıllık elektrik tüketimi 150 milyon kilowatt saat. Bu rakam çok ciddi bir elektrik tüketimimizin olduğunu göstermektedir.
Güneş Enerji Santrali kurulumu için binlerce dönüm alana ihtiyacımız var. Buradaki alanlara yönelik tespit çalışmalarımız başlamış, hatta bu alanlara ilişkin tahsis taleplerimiz ilgili kurumlara iletilmiştir. Bu taleplerimizden bir kısmına ret cevabı gelmiştir. Bu alanların tahsisini el birliğiyle çözelim, HATSU’ya kazandıralım. HATSU’da Güneş ve Rüzgar Enerji Santrali yapımında gerekli adımları atabilsin” dedi.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu