Hatok-Der’den Okul Öncesi Eğitim Konferansı

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Hatay Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği ve Aile ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Okul öncesi dönemde dijital bağımlılık “ ve “Çocuklarda görülen davranış bozuklukları ile başa çıkma yolları” konulu eğitim konferansları Doğa Koleji Konferans Salonunda gerçekleşti.Yoğun katılım ile gerçekleşen eğitim konferanslarına il Milli Eğitim Müdürü  Mesut Çerko, Aile ve Sosyal Hizmetler  İl Müdür Yardımcısı  Sebahattin Büyüktelli, Hatay Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Psikolog Doğan Kuş, Hatok-Der yönetim kurulu üyeleri,Okul öncesi öğretmenleri ve veliler katıldı.

Konferanslar öncesi Hatay Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Psikolog Doğan Kuş yaptığı konuşmasında :” Sayın il milli eğitim müdürümüz Mesut Çerko, Sayın Aile ve Sosyal Hizmetler il müdür Yardımcısı Sebahattin Büyüktelli ,İl milli eğitim şube müdürümüz Mahmut Sabah, değerli kurucularımız ve  öğretmenlerimiz Aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü ve  Hatay Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneğimizin düzenlemiş olduğu eğitim konferansımıza Hoş geldiniz .Öncelikle bu projenin gerçekleşmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürümüz Ali sandıkçı beyefendiye teşekkür etmek istiyorum.

Derneğimiz kurumlar arası dayanışmayı arttırmak ,Birlik ve beraberliği sağlamak,Etik kurallar çerçevesinde bir çalışma ortamı saplamak adına kurulmuştur. Böylesi bir çalışma ortamında bütün kurumlarımız üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmektedir. Okul öncesi eğitim, çocuğun gelişim alanlarını destekleyerek yetişkinlik döneminde daha üretici ve verimli olmasına ve var olan potansiyelini ortaya daha kolay bir şekilde çıkarmasına yani kendisini keşfetmesine olanak sağlar. Yapılan birçok araştırmaya göre, okul öncesi eğitim alan çocukların okul başarılarının ve okul devamlılıklarının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bu vesileyle okul öncesi çağındaki çocuklarımıza kapılarını açan kurumlarımıza tekrardan teşekkür ediyor eğitim konferansımızın herkes için  verimli geçmesini temenni ediyorum.”dedi.

Eğitim konferansları yılların duayen ismi Kadriye Umaroğlu moderatörlüğünde gerçekleşirken sunumlar Hatay Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği üyeleri Psikolog Ümit Çağlar  ve Psikolog Gizem Yıldız tarafından yapıldı.

Eğitim konferanslarını oldukça faydalı bulduklarını söyleyen Okul öncesi öğretmenleri ve veliler Hatay Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu