Hatayspor’a soğuk işlemez! Buz gibi havada buz gibi galibiyet! 1-3

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 

Bordo beyazılar eksi 8 derecelik bir havada çıktığı zorlu deplasmanda rakibini rahat geçti. Atakaş Hatayspor’a galibiyeti getiren goller Katranis, Diouf (penaltı) ve Boupendza’dan gelirken ev sahibi ekibin tek golünü Oltan attı. Hatayspor bu galibiyetle beraber puanını 42’ye yükseltti

Atakaş Hatayspor Süper Lig 26’ıncı hafta maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un konuğu oldu. Bordo beyazlıların teknik patronu Ömer Erdoğan maça, kalede Munir Mohamedi, geri dörtlüde Burak Can Çamoğlu, Pablo Santos, Jean Claude Billong, Alexandros Katranis, orta alanda Ruben Ribeiro, Rayane Aabid (kaptan), Adama Traore, ileri uçta ise Babjide David Akintola, Aaron Boupendza ve Mame Diouf 11’yle başladı.
Eksi 8 derece sıcaklıkta oynanan maç tempolu başladı. Ev sahibi ekip ilk dakikalarda çok adamla Hatayspor yarı alanına geldi.
13’te Hatayspor, Da Costa’nın topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı bekledi. Maçın hakemi devam dedi.
18’de iki takım arasında ciddi bir gerginlik yaşandı. BB Erzurumspor’da Ricardo Gomes, Hatayspor’da ise kaptan Rayane Aabid sarı kart gördü.
KATRANİS’TEN UÇAN KAFA
23’te Hatayspor öne geçti. Rayane Aabid’in ceza alanına şık bir orta yaptı. Sol tarafta topa iyi yükselen Katranis net bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlığı uzak köşeden ağlarla buluşturdu. Katranis Hatayspor’daki ilk golünü atmış oldu. Bordo beyazlılar zorlu deplasmanda 1-0 öne geçti.
30’da Cenk Ahmet ortaladı. Gomes’in kafa vuruşu üstten auta çıktı.
33’te Boumal arka direkte topa dokundu. Kaleci Munir mutlak golü önledi.
34’te Boupendza topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle sarı kart gördü. Aynı dakikada ev sahibi ekip duran topta golü buldu. Omolo’nun attığı golde pozisyonun ofsayt olduğu belirlendi.
43’te Boupendza gole çok yaklaştı. Kaleci Szumski karşı karşıya pozisyonda gole izin vermedi.
DİOUF FARKI 2’YE ÇIKARDI
45+3’te bordo beyazlılar farkı 2’te çıkardı. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Mame Diouf düzgün bir vuruşla ağları sarstı. Bordo beyazlılar soyunma odasına 2-0 önde girdi.
BOUPENDZA’DAN HARİKA FRİKİK GOLÜ
48’de kaleci Szumski ceza sahası dışında Boupendza’yı düşürdü ve kırmızı kart gördü. Ev sahibi ekip sahada 10 kişi kaldı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Aaron Boupendza harika bir şutla topu ağlarla buluşturdu. Gabonlu golcü bu enfes golle beraber gol sayısını 18’e yükseltti.
57’de Diouf kaleciyle karşı karşıya kaldı. Diouf’un şutunda kaleciden dönen topu Aabid tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
AKİNTOLA KALECİYİ GEÇEMEDİ
71’de Katranis, yerini Youssouf Kone’ye bıraktı. Kone oyuna girer girmez ortasını yaptı. Akintola’nın kafa vuruşunda kaleci son anda topu kornere çeldi.
73’te Boupendza şık çalışmalarla ilerledi ve Akintola’ya enfes bir pas attı. Akintola’nın şutunda kaleci bir kez daha gole izin vermedi.
85’te Aaron Boupendza ve Rayane Aabid’in yerine Muhammet Mert ve Isaac Sackey oyuna girdi.
SON SÖZÜ OLTAN SÖYLEDİ
90+3’te fark 2’ye indi. Oyuna sonradan giren Oltan Karakullukçu, kale alanına gönderilen topa ayak koymayı başardı ve skoru 3-1’e getirdi.
Bu gol aynı zamanda maçın skoru oldu. Rakibini 3-1’le deviren bordo beyazlılar puanını 42’ye yükseltti.

İlgili Haberler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on email
Puan Durumu